Ποιος δεν έχει βιώσει την αμηχανία του να αφήσει αέρια τη χειρότερη δυνατή στιγμή, είτε στη μέση μιας συνάντησης ή μπροστά από κάποιον που σας αρέσει; Θέλετε απλά να ανοίξει η γη και να σας καταπιεί! Μυρίζει άσχημα, ακούγεται άσχημα, και είναι σχεδόν αδύνατο να το κρύψετε. Αλλά, όσο ντροπιαστικός και ενοχλητικός μπορεί να είναι ένας μετεωρισμός, είναι επίσης απόλυτα φυσικό.
Οι αιτίες είναι ποικίλες, αλλά εξαρτάται κυρίως από το τι τρώμε: φασόλια, ρεβίθια, κουνουπίδι και αγκινάρες είναι μόνο μερικά παραδείγματα τροφών που προκαλούν αέρια. Άλλες αιτίες του μετεωρισμού μπορεί να είναι δυσανεξία στη λακτόζη, μερικά φάρμακα (όπως καθαρτικά) ή ακόμα και το στρες και το άγχος. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν φυσικά αέρια που είναι αδύνατο να τα αναφέρουμε όλα εδώ.
Αλλά έχουμε καλά νέα: υπάρχουν σπιτικά γιατροσόφια που μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας για να μειώσετε τον κίνδυνο να αποβάλλετε αέρια, και είναι αποτελεσματικά. Πιθανόν να έχετε ήδη όλα όσα χρειάζεστε στο ντουλάπι της κουζίνας σας.
1. Κανέλα
Η κανέλα μειώνει το πρήξιμο του στομάχου, εμποδίζοντας έτσι το σχηματισμό αερίων. Είναι επίσης πολύ εύκολο να χωνευτεί: μπορείτε να προσθέσετε απλά λίγη κανέλα στο γάλα και να το πιείτε.
Θερμάνετε 250 ml γάλα σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσει. Όταν είναι αρκετά ζεστό, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα, ανακατέψτε και σβήστε τη φωτιά. Πιείτε αυτό το ρόφημα κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Και αν προτιμάτε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι για να γλυκάνει.
2. Πιπερόριζα
Η πιπερόριζα είναι πραγματικά θαυματουργή, όσον αφορά τις φυσικές θεραπείες: μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του κρυολογήματος, ανακουφίζει από τον πόνο και το άγχος, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του στομάχου και σε εντερικά προβλήματα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη αερίων! Απλά να προσθέστε τη στο φαγητό σας ή πιείτε τη σαν ρόφημα. Μάθετε την συνταγή …
Θερμάνετε 240 ml νερού με δύο κουταλάκια του γλυκού σκόνη πιπερόριζα σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε το να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά. Μόλις βράσει, αφήστε το να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά, αφήστε το να κατακαθίσει για πέντε λεπτά και σουρώστε το μείγμα. Πιείτε το τρεις φορές την ημέρα και ξεχάστε τον μετεωρισμό!
3. Αλόη
Εκτός του ότι είναι μια καλή θεραπεία για εγκαύματα, το τζελ της αλόης μπορεί να καταπραΰνει τον κοιλιακό πόνο και να μειώσει τα αέρια. Μπορείτε να καταναλώνετε το τζελ ακριβώς όπως είναι ή να το αναμίξετε με ζεστό νερό και να το κάνετε ένα ρόφημα.
4. Σπόροι μουστάρδας
Συνήθως σκεφτόμαστε τη μουστάρδα ως καρύκευμα για τα χοτ-ντογκ και τα χάμπουργκερ, αλλά οι σπόροι που χρησιμοποιούνται για την μουστάρδα είναι μια πραγματικά καλή θεραπεία για τα αέρια. Απλά προσθέστε τους σπόρους στο φαγητό σας ή να καταναλώστε δύο σπόρους το πρωί με λίγο νερό. Αυξήστε σταδιακά τη δόση κάθε μέρα μέχρι να μπορείτε να πάρετε 12 σπόρους ημερησίως, αλλά όχι ταυτόχρονα. Προσπαθήστε να καταναλώσετε τέσσερις το πρωί, δύο μετά το γεύμα, έξι πριν από τον ύπνο και ούτω καθεξής.
5. Σπόροι κύμινου
Αυτοί οι σπόροι είναι ζωτικοί για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τη δυσπεψία και τους κολικούς. Ανακατέψτε τους σε ένα ρόφημα όπως αυτό…
Θερμάνετε 240 ml νερό και αφήστε το να πάρει βράση. Όταν βράζει, αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους. Σκεπάστε το και αφήστε το για περίπου πέντε λεπτά. Πιείτε το πριν πάτε για ύπνο.
Ιδανικά θα πρέπει να πίνετε τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα, αλλά μην πιέζετε τον εαυτό σας!
6. Σκόρδο
Το σκόρδο είναι επίσης ένα τρόφιμο που είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία μας. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και δρα ως φυσικό αντιβιοτικό. Επιπλέον, το σκόρδο διεγείρει τα γαστρικά οξέα και διευκολύνει την πέψη, η οποία βοηθά στην πρόληψη του μετεωρισμού. Μπορείτε να το καταναλώσετε σε οποιαδήποτε μορφή, αλλά αυτή η συνταγή με κύμινο είναι ιδανική για την πρόληψη των αερίων.
Ξεφλουδίστε τρεις σκελίδες σκόρδο και κόψτε τις στη μέση. Προσθέστε νερό, πιπέρι, κύμινο και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα και ανάψτε τη φωτιά. Αφήστε το να βράσει για πέντε λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να σταθεί για πέντε λεπτά. Τώρα φιλτράρετε το και πιείτε το σε θερμοκρασία δωματίου τρεις φορές την ημέρα.
7. Μηλόξιδο
Το μηλόξιδο είναι ιδανικό σε σαλάτες, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη του μετεωρισμού. Για να είναι πραγματικά αποτελεσματικό, ετοιμάστε το ως εξής …
Αναμείξτε 240 ml νερό με τέσσερα κουταλάκια του γλυκού μηλόξιδο σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε για λίγα λεπτά, χωρίς να φτάσει σε σημείο βρασμού. Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τώρα είναι έτοιμο να το πιείτε!
Credit: Hefty