Έβαλε τα Χέρια της πίσω από τα Αυτιά της και άγγιξε για λίγο τους αδένες της. Δοκιμάστε το κι εσείς και θα ανακουφιστείτε!

Είναι η εποχή του έτους, όπου πολλοί είναι άρρωστοι. Είτε πρόκειται για γρίπη ή ένα κοινό κρυολόγημα, δεν μπορείτε να πάτε πουθενά χωρίς να ακούσετε κάποιο φτάρνισμα ή βήχα.

Όλοι έχουμε συγκεκριμένους τρόπους για να θεραπεύσουμε προβλήματα στα ιγμόρεια. Σήμερα, θα μοιραστούμε μαζί σας μια μέθοδο που είναι εξαιρετικά αποτελεσματική: κάνοντας λεμφικό μασάζ στον εαυτό μας.

Τι είναι το λεμφικό μασάζ; Είναι μια μέθοδος απαλού μασάζ για τη θεραπεία παθήσεων όπως το λεμφοίδημα, και, όπως εξηγεί η Κλινική Mayo, βελτιώνει τη «ροή του λεμφικού υγρού.» Μιας και τα ιγμόρεια μας είναι μέρος του λεμφικού συστήματος, και δεδομένου ότι τα προβλήματα στα ιγμόρεια συνήθως είναι αποτέλεσμα της συσσώρευση υγρού, αυτό το μασάζ μπορεί να είναι μια μεγάλη ανακούφιση.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μόλις λίγα λεπτά απαλού μασάζ και άσκηση πίεσης στα σωστά σημεία του κεφαλιού.

Πριν ξεκινήσουμε, όμως, είναι ζωτικής σημασίας να μάθετε εάν έχετε κάποιες αντενδείξεις που δε θα πρέπει να εκτελέσετε αυτό το μασάζ. Μην εκτελέσετε αυτό το μασάζ πριν ελέγξετε με το γιατρό σας αν έχετε:

  • Πυρετός, οξεία λοίμωξη. Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι η οξεία φάση να έχειτελειώσει και ο πυρετός υποχωρήσει.
  • Κυκλοφορικά προβλήματα, ειδικά θρόμβωση. Αν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος εμβολής της φλεβίτιδας, μην κάνετε λεμφικό μασάζ και επισκεφτείτε αμέσως το γιατρό σας
  • Καρδιακά θέματα όπως καρδιακή νόσο, οξεία στηθάγχη ή θρόμβωση της στεφανιαίας (καρδιακή προσβολή). Κάνοντας λεμφικό μασάζ αυξάνει το φορτίο υγρού στην καρδιά.
  • Αιμορραγία, εσωτερική ή εξωτερική.
  • Κακοήθης καρκίνος, αδιάγνωστα εξογκώματα ή όγκοι των οποίων η προέλευση δεν έχουν καθοριστεί από το γιατρό σας.
  • Εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου ή καθυστερημένη εγκυμοσύνη με επιπλοκές

Εάν έχετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, φροντίστε να επισκεφτείτε το γιατρό σας πριν από την εκτέλεση αυτού του μασάζ.

Έχετε υπόψη ότι το λεμφικό μασάζ είναι πολύ ελαφρύ και μπορεί να συγκριθεί όπως όταν κυλάμε ένα νόμισμα σε μια επιφάνεια. Γι’ αυτό μην ασκείτε πολλή δύναμη.

Θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε τέσσερις περιοχές για να καθαρίσετε τα ιγμόρεια σας: το κεφάλι, το λαιμό σας, γύρω από τα αυτιά σας, και το πίσω μέρος του λαιμού σας.

Το βίντεο που ακολουθεί περιγράφει τη διαδικασία του λεμφικού μασάζ. 

Credit: TipHero

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας