Πολλές νοικοκυρές πριν μαγειρέψουν το κοτόπουλο, αρχικά το βάζουν κάτω από τη βρύση και το πλένουν με νερό.
Ωστόσο, ερευνητές συμβουλεύουν για το αντίθετο, λέγοντας ότι αυτή η πρακτική ίσως αυξήσει τις πιθανότητες δηλητηρίασης.
Σύμφωνα με τη βρετανική υπηρεσία τροφίμων, όταν πλένουμε το ωμό κοτόπουλο, εξαπλώνονται καμπυλοβακτηρίδια, που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση.
«Τα καμπυλοβακτηρίδια μπορεί να εξαπλωθούν εύκολα και μόλις λίγα από αυτά μπορεί να μας αρρωστήσουν», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο οργανισμός σε σχετική δήλωση.