Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να καταναλωθούν και αφού περάσει η ημερομηνία λήξης, χωρίς να εγκυμονούν κάποιο κίνδυνο για την υγεία μας.
Ποια είναι αυτά: Ιδού η λίστα που ακολουθεί:
1. Τσιπς
Το αλάτι βοηθά στην συντήρησή τους
2. Σοκολάτα
Η ζάχαρη λειτουργεί όπως το αλάτι, τη διατηρεί σε καλή κατάσταση
3. Κέτσαπ
Τρόφιμα όπως η κέτσαπ, διατηρούνται μέχρι και 12 μήνες αν φυσικά το φυλάσσετε σε δροσερό, ξηρό μέρος ή στο ψυγείο.
4. Γιαούρτι
Μπορεί να διατηρηθεί τουλάχιστον έξι μήνες μετά την ημερομηνία λήξης. Μάλιστα μπορείτε να αφαιρέσετε το στρώμα της μούχλας και να το καταναλώσετε άφοβα.
5. Σκληρό τυρί
Πολλά είδη τυριών, αν και αντιαισθητικό, είναι καλύτερα να έχουν και τη σχετική μούχλα. Αυτό ισχύει κυρίως για τα σκληρά τυριά.
6. Γάλα
Αν δεν έχει δυσάρεστη οσμή, ή αν αρχίζει να πήζει, τότε είναι καλό προς κατανάλωση.
7. Αυγά
Αν μπορούν να επιπλέουν σε ένα μπολ με νερό, σημαίνει ότι πιθανότατα έχει βακτήρια και αέρια στο εσωτερικό του. Αν βυθιστεί, τότε είναι καλά για κατανάλωση.
8. Ψωμί
Αν είναι λίγο μπαγιάτικο, μπορείτε να το θερμάνετε μέσα σε ένα φούρνο. Φροντίστε όμως να μην έχει ίχνος μούχλας.
9. Ρύζι
Το ρύζι, αντέχει για αρκετούς μήνες, ακόμα και χρόνια.
10. Φρούτα και λαχανικά
Η κοινή λογική θριαμβεύει: αν δεν έχει μούχλα και δεν είναι πολτώδες, τότε είναι εντάξει.