Το σκόρδο είναι ένας καρπός που χρησιμοποιείται συχνά στη μαγερική, αλλά και που έχει πολλές ωφέλειες στην υγεία μας. Το σκόρδο είναι γνωστό από αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν για ιατρικούς σκοπούς. Οι αρχαίοι Έλληνες στρατιώτες έτρωγαν σκόρδο για να ενισχύσουν το κουράγιο τους, και για να προστατέψουν το δέρμα τους από δηλητήριο. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι θεωρούσαν ότι το σκόρδο βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα και γαστροεντερικές διαταραχές.
Επιστημονικές ωφέλειες στην υγεία από το σκόρδο
Σήμερα, οι ιδιότητες του σκόρδου είναι αδιαμφισβήτητες και οι γιατροί το προτείνουν για τη θεραπεία πολλών παθήσεων:
- Αποτρέπει την αθηροσκλήρωση
- Καρδιακές προσβολές
- Στεφανιαία νόσος
- Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης
- Μειώνει την αρτηριακή πίεση
- Θεραπεύει τσιμπήματα εντόμων
- Ανακουφίζει τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της αλλεργικής ρινίτιδας
- Βοηθάει στη θεραπεία των μυκητιάσεων
- Αποβάλει τις τοξίνες
- Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Μπορεί επίσης αποτελεσματικά να ελέγξει συμπτώματα:
- Διαβήτη
- Υπερπλασία του προστάτη
- Οστεοαρθρίτιδα
Συνταγή με σκόρδο και μέλι
Το σκόρδο σε ωμή μορφή έχει τις περισσότερες ωφέλειες, μιας και η ζέστη εξουδετερώνει την αλλισίνη, το βασικό ενεργό του συτατικό. Μπορεί να λιώσετε ή να ψιλοκόψετε το σκόρδο, και στη συνέχεια να το προσθέσετε στο φαγητό σας.
Καταναλώστε τη παρακάτω συνταγή σε άδειο στομάχι για βέλτιστα αποτελέσματα. Ο συνδυασμός μελιού και σκόρδου ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Συστατικά:
- 2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά μέλι
Ανακατέψτε και απολαύστε! Είναι τόσο απλό! Φάτε το κάθε πρωί για να ανεβάσετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας και για να είστε υγιείς!
Credit: Theheartysoul