Η Nutella είναι από τα πράγματα που όλοι λατρεύουν να βλέπουν στο πρωινό τους. Ωστόσο, καλό θα ήταν να το σκεφτείτε και δεύτερη φορά πριν αγοράσετε το μεγάλο κουτί. Αυτό γιατί περιέχει συστατικά που μπορούν να είναι βλαβερά για την υγεία μας – όπως ζάχαρη και βανιλλίνη.
Σύμφωνα με το meghantelpner.com, η κατανάλωση Nutella σαν πρωινό δεν είναι καλή για την υγεία μας. ‘Η πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης το πρωί θα εκτοξεύσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την δυσκολία συγκέντρωσης, θα αυξήσει την οξύτητα στο στομάχι και θα μας κάνει πιο επιθετικούς.’
H Meghan Telpner έκανε επίσης την θρεπτική ανάλυση της Nutella– ‘περιέχει 70% κορεσμένα λίπη και επεξεργασμένη ζάχαρη. 2 κουταλιές της σούπας από Nutella περιέχουν 200 θερμίδες εκ των οποίων οι 99 είναι από 11 γρ. λίπους και οι 80 είναι από 21 γρ. ζάχαρης.’
Εκτός από το λίπος και την ζάχαρη που μπορεί να βλάψουν την υγεία μας, υπάρχει και ένα ακόμα συστατικό που θεωρείται πιο επικίνδυνο από όλα τα άλλα. Σύμφωνα με το snopes.com, ‘η βανιλλίνη είναι μόνο χημικά.’ Σύμφωνα με την ιστοσελίδα αυτή, η βανιλλίνη προσφέρει το 95% της οσμής της Nutella και είναι ένα συστατικό που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα εάν την καταναλώνουμε καθημερινά.
Σύμφωνα με ειδικούς, υπάρχουν κάποιες τοξίνες που ενώ έχουν πολύ καλή γεύση, είναι πραγματικά θανατηφόρες. Τέτοιες είναι αμινοξέα όπως το γλουταμινικό, το ασπαρτικό και η κυστεΐνη, τα οποία ενώ διεγείρουν τους νευρώνες μας, είναι υπεύθυνα για νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως Πάρκινσον, Αλτσχάιμερ και Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση
Οπότε μαμάδες, καλύτερα να κοιτάτε πιο προσεκτικά τα συστατικά ενός προϊόντος πριν το δώσετε στα παιδιά σας.
Credit: trendingnewsportal.net.ph