Την απορρόφηση της γλυκόζης από τον οργανισμό, η οποία σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, εμποδίζει το μαύρο τσάι, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, που παρασκεύασαν το τσάι σε εργαστηριακές συνθήκες, υποστηρίζουν ακόμη ότι μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του διαβήτη στους ανθρώπους.
Όπως αναφέρεται στην έρευνα, το μαύρο τσάι μπορεί να αναστείλει τα ένζυμα υδρόλυσης των υδατανθράκων και η δραστηριότητα αυτή εξαρτάται από τις υψηλού μοριακού βάρους φαινολικές ενώσεις.
Το 1995, ερευνητές από το Hokkaido Pharmaceutical University School of Pharmacy, είχαν βρει ότι το μαύρο τσάι έχει «αντι-υπεργλυκαιμικά αποτελέσματα», οδηγώντας σε μειωμένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα των ποντικιών, καθώς επίσης και στην πρόληψη και θεραπεία των ποντικιών με διαβήτη.