Οι καπνιστές κάνουν πάντα ένα τσιγάρο μετά από ένα γεύμα. Ο καπνός δεν συνιστάται σε κάθε περίπτωση, αλλά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος μετά το φαγητό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν καπνίζετε αμέσως μετά το γεύμα, η ζημιά που προκαλείτε στο σώμα σας είναι ίση με 10 τσιγάρα ταυτόχρονα.
Ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα αυξάνεται. Επίσης, το κάπνισμα επηρεάζει ιδιαίτερα την επιδείνωση του συνδρόμου του ευεpέθιστου εντέρου. Το πεπτικό σύστημα ενεργεί σε ολόκληρο το σώμα και η νικοτίνη δεσμεύει το οξυγόνο του αίματος, το οποίο στη συνέχεια απορροφάται πιο εύκολα.
Τι δεν πρέπει να κάνετε μετά από ένα γεύμα:
Τα φρούτα συνήθως υποβάλλονται σε επεξεργασία στο σώμα αμέσως, αλλά μόνο εάν τα τρώτε ξεχωριστά, γι’ αυτό συνιστούνται ως σνακ.
Αλλά εάν τα τρώτε αμέσως μετά από ένα γεύμα, παραμένουν στο σώμα λόγω της τροφής που έχετε προηγουμένως καταναλώσει και πυροδοτούν τις τοξίνες στο στομάχι, που επηρεάζουν τη δημιουργία της κυτταρίτιδας.
Έτσι τρώτε φρούτα με άδειο στομάχι ή δύο ώρες μετά το γεύμα.
[via]