Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, το αλουμίνιο χρησιμοποιείται στην βιομηχανία περίπου τα τελευταία 100 χρόνια. Αλλά όλο αυτόν τον καιρό, έχουμε γνωρίσει πάρα πολλά γι’ αυτό. Ζυγίζει μόνο το 1/3 από τον χάλυβα και τον χαλκό. Είναι εξαιρετικά εύπλαστο και μπορεί να κατασκευαστεί εύκολα. Επίσης είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στη διάβρωση.
Μάθαμε όμως ότι πρόκειται και για μία πολύ ισχυρή νευροτοξίνη…
Έρευνες μας έχουν δείξει ότι το αλουμίνιο είναι μία από τις χειρότερες επιβλαβής ουσίες της φύσης, όταν πρόκειται για την οξειδωτική βλάβη του εγκεφάλου. Αυτή η βλάβη οδηγεί σε ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.
Πως το αλουμίνο εισέρχεται στον εγκέφαλό μας
Το 2011, γιατροί από το Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξαν πως το Αλτσχάιμερ ενός άντρα προήλθε από την έκθεσή του πάνω για από 8 χρόνια στη δουλειά, σε σκόνη αλουμινίου. Πριν από αυτό, το 2004, Βρετανοί επίσης γιατροί βρήκαν πως η πόση νερού με υψηλά επίπεδα αλουμινίου, την εξέθεσε στη μοιραία ασθένεια του Αλτσχάιμερ.
Οπότε δύο τρόποι που μπορεί να εισέλθει στο σώμα μας το αλουμίνο είναι η εισπνοή και η κατανάλωση από το στόμα. Αλλά υπάρχει και ένας τρίτος πιο τρομακτικός τρόπος: τα εμβόλια!
Στο βιβλίο της “Διαλύοντας τις ψευδαισθήσεις“, η δρ. Suzanne Humphriew γράφει για την ανησυχητική υψηλή περιεκτικότητα σε αλουμίνιο σε πολλά εμβόλια τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.
Η δρ. Humphrie υποστηρίζει πως αυτές οι ποσότητες αλουμινίου, είναι πιο επικίνδυνες από τον υδράργυρο!
Πως να προφυλαχθείτε
Ευτυχώς εκεί που ο άνθρωπος δημιουργεί προβλήματα, η φύση πάντα παρέχει μία λύση. Στη αυτή τη περίπτωση, δύο!
1) Πυρίτιο
Έρευνα έχει ανακαλύψει πως το πυρίτιο αποβάλει το αλουμίνιο από το σώμα μας, μέσω των ούρων. Κολλάει στα μόρια του αλουμινίου και τα οδηγεί έξω από το σώμα μας.
Ο δρ. Chris Exley αναφέρει άριστα αποτελέσματα μετά τη χρήση πυριτίου σε παιδιά με σοβαρά συμπτώματα βλάβης του εγκεφάλου από αλουμίνιο, με μείωση στα επίπεδα αλουμινίου στον εγκέφαλο κατά 70%.
Το πυρίτιο μπορεί να καταναλωθεί μέσω συμπληρωμάτων ή μέσω του μεταλλικού νερού.
2) L – Θεανίνη
Το 2015, ερευνητές κατάφεραν να θεραπεύσουν επαγόμενη από το αλουμίνιο νευροτοξικότητα, χρησιμοποιόντας την ένωση L – Θεανίνη. Το στοιχείο κατάφερε να επιδιορθώσει τη βλάβη που υπέστει ο εγκέφαλος από το αλουμίνιο, αλλά ο εγκέφαλός σας θα ωφεληθεί και με άλλους τρόπους από την κατανάλωσή του! Οι άνθρωποι καταναλώνουν L – Θεανίνη για περισσότερα από 4.000 χρόνια ως μέσο χαλάρωσης και καλύτερης απόδοσης. Η L – Θεανίνη είναι ένα αμινοξύ, που μπορεί να βρεθεί στο τσάι. Επίσης, υπάρχει και σε συμπλήρωμα.
Δείτε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες:
Credits: David Wolfe