Μετά την περίοδο της νηστείας ανυπομονούμε για το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα, όπου θα γευτούμε πληθώρα γλυκών και αλμυρών εδεσμάτων και μάλιστα συντροφιά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Παραδοσιακά, τα πασχαλινά μεζεδάκια και γλυκά είναι αρκετά παχυντικά, αφού είναι πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη.
Πώς μπορούμε να «πειράξουμε» τις συνταγές μας ώστε να είναι κάπως πιο υγιεινές αλλά και λιγότερο παχυντικές;
Δείτε πέντε χρήσιμες συμβουλές για να απολαύσετε το πασχαλινό τραπέζι με λιγότερες… τύψεις!
1. Αντικαταστήστε τα πλήρη γαλακτοκομικά με προϊόντα με χαμηλά λιπαρά (0% ή 2%).
2. Προτιμήστε το άπαχο κρέας, τα λάιτ λουκάνικα και τα πουλερικά χωρίς την πέτσα τους.
3. Αντικαταστήστε τα μισά από τα αυγά που αναφέρονται σε μια συνταγή με ασπράδι αυγού ή υποκατάστατο αυγού (1/4 του φλιτζανιού υποκατάστατο ή 2 ασπράδια για κάθε ολόκληρο αυγό).
4. Προτιμήστε το ελαιόλαδο ή το λάδι κανόλα αντί για οποιοδήποτε άλλο λάδι και μειώστε την ποσότητα λαδιού που θα χρησιμοποιήσετε σε μια συνταγή στο μισό. Στα γλυκά, η ποσότητα που λείπει μπορεί να υποκατασταθεί με μη λιπαρά υλικά, όπως χυμούς φρούτων, sour cream με 0% λιπαρά ή πουρέ φρούτων.
5. Μειώστε στο μισό το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσετε στα γλυκά σας. Η ποσότητα που λείπει μπορεί να υποκατασταθεί με υλικά όπως η sour cream με 0% λιπαρά ή το τυρί-κρέμα με 0% λιπαρά.
Καλό Πάσχα!
Πηγή: onmed.gr