0
Βάζοντας ένα αβγό στη σαλάτα ενισχύεται σημαντικά η δυνατότητα απορρόφησης από τον οργανισμό όλων των θρεπτικών συστατικών των λαχανικών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η πρόσληψη καροτενοειδών που προέρχονται από ντομάτες, μαρούλια και καρότα αυξάνεται κατά εννιά φορές, όταν συνοδεύεονται με αβγό.
Τα καροτενοειδή περιέχονται σε κόκκινου, πορτοκαλί και κίτρινου χρώματος λαχανικά και φρούτα και ενεργούν ως αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία του οργανισμού απέναντι στον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις.