Οι νοσοκόμες/οι είναι καταπληκτικοί άνθρωποι – εργάζονται ακούραστα στα νοσοκομεία και είναι πάντα ετοιμοπόλεμες/οι, για την καταπολέμηση των καθημερινών ασθενειών και τραυματισμών. Η δουλειά τους είναι αρκετά σκληρή και μερικές φορές είναι από τις πιο παρεξηγημένες, και όμως οι νοσοκόμες/οι, παρόλα αυτά διατηρούν τον επαγγελματισμό και την ισορροπία τους καθημερινά.
Υπάρχουν μερικά πράγματα που αυτοί επιθυμούν να μπορούσαν να σας πούν, αλλά αυτό θα έβαζε τη δουλειά τους σε κίνδυνο αν το έκαναν. Μερικά από αυτά τα πράγματα θα έκαναν την δουλειά τους λίγο πιο εύκολη, και άλλα θα σας κρατούσαν πιο ασφαλείς. Εμείς, ως ασθενείς έχουμε πολλά να μάθουμε! Εδώ είναι δέκα πράγματα που οι νοσηλευτές/τριες επιθυμούν να μπορούσαν να φωνάξουν στους ασθενείς τους.
1) Ναι, θα έπρεπε να είχατε ζητήσει βοήθεια όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματά σας. Αν ο πονοκέφαλο σας ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα, την επόμενη ημέρα θα έπρεπε να είχατε επισκεφθεί κιόλας το νοσοκομείο. Αμελώντας να το κάνετε αυτό, θέτετε σε σημαντικό κίνδυνο την υγεία σας.
2) Οι νοσοκόμες είναι άριστες στον εντοπισμό ψεμάτων. Όταν σας ρωτούν πόσο καπνίζετε ή πίνετε και δε λέτε την αλήθεια, λέγοντας οτι καπνίζετε ή πίνετε λιγότερο, αυτοί να ξέρετε το γνωρίζουν. Να είστε ειλικρινείς μαζί τους. Η πλήρης αλήθεια για τον τρόπο ζωής σας είναι απαραίτητη προκειμένου να σας δώσουν ένα κατάλληλο πλάνο θεραπείας.
3) Λέγοντας ψέματα … Οι νοσηλευτές επίσης είναι εξαιρετικά έμπειροι, όταν πρόκειται για τον καθορισμό του ύψους του πόνου του ασθενούς. Θα σας ζητήσουν να αξιολογήσετε τον πόνο σας από το 1 εώς το δέκα ως δείγμα σεβασμού προς εσάς, αλλά αν τους πείτε κάτι υπερβολικό, αργότερο με τα τεστ που θα σας κάνουν θα καταλάβουν την αλήθεια.
4) Τα νοσοκομεία είναι βρώμικα. Παρά το γεγονός ότι το προσωπικό του νοσοκομείου τηρεί τα υψηλότερα πρότυπα υγιεινής, τα νοσοκομεία είναι ακόμα γεμάτα από ανθεκτικά στα φάρμακα μικρόβια. Χρησιμοποιήστε συχνά το απολυμαντικό χεριών, και βεβαιωθείτε ότι οι γιατροί και οι νοσοκόμες σας κάνουν το ίδιο.
5) Μπορεί να μην είστε έτοιμοι να γυρίσετε στο σπίτι. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, και το προσωπικό είναι συχνά χαμηλό. Έτσι, εάν έχετε δείξει σημάδια βελτίωσης και ο γιατρός σας πιστεύει οτι έχετε σχεδόν αναρρώσει, τότε θα σας δώσει εξιτήριο. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν έχετε ανακάμψει καλά, αλλά απλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν έχετε γίνει πλήρως καλά ακόμη . Φροντίστε τον εαυτό σας και να προσέξτε τα συμπτώματα σας.
Οι νοσηλευτές τα έχουν δει όλα, και πάντα λένε οτι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο
6) Πρέπει να γνωρίζουμε τα πάντα. Όταν μια νοσοκόμα θέλει να μάθει για το ιστορικό σας, θα σας ρωτήσει αν παίρνετε οποιαδήποτε φάρμακα. Αυτό περιλαμβάνει παυσίπονα, φυτικά συμπληρώματα – τα πάντα. Είναι απογοητευτικό όταν οι άνθρωποι δεν δίνουν ολόκληρο το ιστορικό τους, καθώς τα συμπληρώματα μπορούν να αλληλεπιδράσουν άσχημα με άλλα φάρμακα, οπότε πριν δώσετε ελλιπείς πληροφορίες ξανασκεφτείτε το,
7)Τα αποτελέσματα έχουν βγεί, αλλά δεν είναι δουλειά μας να σας τα δώσουμε.Μερικές φορές οι νοσοκόμες λένε οτι τα αποτελέσματά καθυστερούν, μόνο και μόνο επειδή είναι στο χέρι του γιατρού να εξηγήσει τα αποτελέσματα, ιδιαίτερα αν είναι άσχημα τα νέα. Αν ξέρετε οτι τα αποτελέσματα σας έχουν βγει και η νοσοκόμα δεν σας λέει τι βλέπει, τότε θα αρχίσετε να ανησυχείτε. ‘Ολα σχετίζονται με τη διαχείριση των ασθενών.
8) Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη γραφειοκρατία πρώτα. Οι ασθενείς μπορεί να είναι απαιτητικοί – ειδικά όταν πονούν – προτρέποντας τη νοσοκόμα να τους δώσει περισσότερα φάρμακα, ή ένα διαφορετικό φάρμακο, ή ζητώντας και πολλά άλλα πράγματα Αυτό που οι ασθενείς δεν καταλαβαίνουν είναι οτι ακόμη και για ένα μικρό χάπι που θα πάρουν ακόμη και μια απλή ασπιρίνη, οι νοσηλευτές θα πρέπει να συμπληρώσουν διάφορα γραφειοκρατικά έγγραφα και να συμμορφωθούν και με τις αυστηρές διαδικασίες.
9) Θα πρέπει να πίνετε άφθονο νερό πριν σας πάρουμε αίμα. Αν μια νοσοκόμα σας πλησιάζει για να σας πάρει δείγμα αίματος, σκεφτείτε αν έχετε πιεί καθόλου νερό τις τελευταίες ώρες. Είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε αρκετό αίμα από κάποιον που είναι αφυδατωμένος.
10) Το να κρατάς θετική στάση έχει μεγάλη σημασία. Οι νοσηλευτές τα έχουν δει όλα, και πάντα λένε οτι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Όταν είστε άρρωστοι, κρατήστε θετική στάση. Αυτό θα έχει μεγάλα οφέλη για την υγεία σας, αλλά και θα σας κάνει ένα τέλειο ασθενή που θα ενθαρρύνει το προσωπικό του νοσοκομείου να σας δώσει τον καλύτερο του εαυτό.
Πηγή: daddy-cool.gr