Προκειμένου να αποτρέψουμε την οστεοπόρωση, είναι πολύ σημαντικό να γυμναζόμαστε και να προσέχουμε τη διατροφή μας από πολύ νεαρή ηλικία, ενώ το μπρόκολο, το σουσάμι και οι μπανάνες είναι οι φυσικοί προστάτες των οστών μας.
Μπρόκολο
Καλύτερα να τρώγεται ωμό ως σαλάτα, ενώ είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία και πρωτεΐνες και ειδικότερα ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και σίδηρο.
Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, καλό είναι να το βράσετε σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά πριν την κατανάλωση ώστε να διατηρήσει τα ευεργετικά συστατικά του.
Σουσάμι και γιαούρτι
Το σουσάμι, αλλά το σουσαμέλαιο ειδικότερα είναι ιδανικά για την πρόληψη της οστεοπόρωσης και της ενδυνάμωσης των οστών γενικότερα, γιατί περιέχει μεγάλες ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου, μαγγανίου και σεληνίου.
Προσθέστε απλά μια κουταλιά σουσάμι σε λίγο γιαούρτι, αφήστε το τη νύχτα το ψυγείο και φάτε το το πρωί με άδειο στομάχι.
Ώριμες μπανάνες
Είναι από τα λίγα φρούτα με τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά που μπορεί να αντικαταστήσει ένα ολόκληρο γεύμα.
Εκτός από κάλιο, μαγγάνιο, μαγνήσιο και φώσφορο, είναι πλούσιες σε βιταμίνες που κρατούν γερά τα οστά μας.