Σύμφωνα με τις στατιστικές, η δυσοσμία του στόματος επηρεάζει περίπου το 25-30% του παγκόσμιου πληθυσμού. Αν το πρόβλημά σας δεν έχει σχέση με τις ασθένειες των δοντιών, των ούλων και το στομάχι, αλλά μερικές φορές αισθάνεστε ανασφάλεια για την αναπνοή σας, χρησιμοποιήστε τις απλές και αποτελεσματικές τεχνικές που συγκεντρώσαμε για σας.
1. Γλείψτε το εσωτερικό του καρπού σας
Προσπαθήστε να γλείψετε με το μεσαίο τμήμα της γλώσσας, το οποίο συσσωρεύει τα περισσότερα βακτήρια. Περιμένετε 5-10 δευτερόλεπτα και μυρίστε. Αν δεν σας αρέσει η μυρωδιά, είναι απαραίτητο να βουρτσίσετε τα δόντια σας ή να χρησιμοποιήστε ένα στοματικό διάλυμα. Αλλά για να πραγματοποιήσει αυτό το τεστ αμέσως μετά τον καθαρισμό δεν είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι θα είναι uninformative.
2. Περάστε το δάκτυλό σας κοντά στη ρίζα της γλώσσας
Αυτή η μέθοδος είναι πιο κατατοπιστική από την πρώτη, αν καταφέρετε να περάσετε το δάχτυλό σας στην ρίζα της γλώσσας. Περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το σάλιο, και μυρίστε. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά μην ξεχάσετε να το κάνετε με καθαρά χέρια!
3. Αναπνεύστε σε καθαρό ποτήρι
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κύπελλο, ένα πλαστικό δοχείο ή μια πλαστική σακούλα. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και εκπνεύστε αργά από το στόμα μέσα στο δοχείο, και στη συνέχεια εισπνεύστε γρήγορα από τη μύτη. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο, εκπνεύοντας σε κλειστές χούφτες και να μυρίσετε την ανάσα σας.
4. Χρησιμοποιήστε μια αποστειρωμένη γάζα
Σκουπίστε ένα μικρό κομμάτι της επιφάνειας της γλώσσας με μια αποστειρωμένη γάζα, αν η γάζα μυρίζει, τότε την ίδια αίσθηση έχουν και οι συνομιλητές σας. Αν η γάζα αποκτήσει κίτρινο χρώμα, σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένη παραγωγή θειούχων, και ως εκ τούτου υπάρχει δυσοσμία στόματος.
5. Αφαιρέστε την επικάλυψη από τη γλώσσα
Με τη βοήθεια ενός συνηθισμένου κουταλιού, ξύστε ελαφρά την επιφάνεια της γλώσσας και αξιολογήστε το. Όσο πιο σκούρο είναι το υλικό στο κουτάλι σας, τόσο πιο πιθανή είναι και η παρουσία μιας δυσάρεστης αναπνοής.
6. Δοκιμή με οδοντικό νήμα
Καθαρίστε τα δόντια σας χρησιμοποιώντας ειδικό οδοντικό νήμα, και στη συνέχεια μυρίστε το. Η μυρωδιά του νήματος δείχνει και πως μυρίζει το στόμα σας. Αν δεν σας αρέσει, βουρτσίστε τα δόντια σας.
7. Δοκιμή με καθρέφτη
Σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη και βγάλτε έξω τη γλώσσα σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν η γλώσσα έχει επικάλυψη, είναι πιθανό ότι υπάρχει επίσης δυσάρεστη μυρωδιά. Θυμηθείτε, ότι πιο σκουρόχρωμη είναι η επικάλυψη, τόσο πιο πιθανό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα και στοματικό διάλυμα.
8. Ζητήστε βοήθεια από ένα φίλο
Επιλέξτε ένα άτομο που εμπιστεύεστε, και ζητήστε του να σας απαντήσει με ειλικρίνεια στο ερώτημά σας. Μπορεί να χρειαστεί να καταφύγετε σε τέτοια βοήθεια αρκετές φορές και αν το πρόβλημα επιμείνει, να επισκεφτείτε για αρχή έναν οδοντίατρο.
9. Αξιολογήστε τη γεύση στο στόμα σας
Τις περισσότερες φορές, αν δεν σας αρέσει η γεύση στο στόμα σας, ούτε η μυρωδιά θα είναι καλύτερη. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη γεύση μπορεί να είναι προσωρινή, για παράδειγμα, αν φάγατε κάτι πικάντικο ή γλυκό. Σε αυτήν την περίπτωση, θα βοηθήσει μια απλή τσίχλα.
Credit: Adme