Μια νέα έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση μιας χούφτας καρυδιών την ημέρα παρέχει άμεση προστασία από τις καρδιακές παθήσεις. Η τακτική κατανάλωσή τους μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο και προσφέρει μόνιμη προστασία από τις καρδιακές παθήσεις. Η έρευνα δείχνει επίσης σημαντική βελτίωση στα επίπεδα χοληστερόλης και ευελιξία των αιμοφόρων αγγείων, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή ροή του αίματος, μόλις 4 ώρες μετά την κατανάλωση καρπών με κέλυφος ή καρυδιών.
Πρέπει όλοι να συμπεριλάβουμε τα καρύδια στη διατροφή μας επειδή η τακτική κατανάλωση τους προστατεύει από πολλούς τύπους καρδιαγγειακών παθήσεων λόγω της επίδρασής τους σε καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου.
Τρώγοντας μόνο τρεις κουταλιές της σούπας (51 γραμμάρια) καρυδέλαιο, μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων σας σε 4 ώρες.
«Και μόνο καταναλώνοντας μια χούφτα καρύδια ή καρυδέλαιο για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων», δήλωσε η Δρ Penny Kris Eterton, καθηγήτριας διατροφής στο Πανεπιστήμιο Penn της Πενσυλβάνια.
Σε αυτή τη μελέτη, προσδιορίζουν συγκεκριμένα το τμήμα που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά για να επιτύχουμε καλύτερη υγεία. Τρώγοντας μόνο τρεις κουταλιές της σούπας (51 γραμμάρια) καρυδέλαιο, μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων σας σε 4 ώρες.
Το καρυδέλαιο είναι ιδιαίτερα καλό για την ακεραιότητα των ενδοθηλιακών κυττάρων. Αυτά τα κύτταρα ευθυγραμμίζονται με τις φλέβες του αίματος και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ελαστικότητά τους.
Πηγή: daddy-cool.gr