Οι πατάτες προέρχονται από τη Νότια Αμερική, αλλά σήμερα καλλιεργούνται σε πολλές περιοχές του κόσμου. Μπορούν να συνοδεύσουν οποιοδήποτε είδος γεύματος. Μπορείτε να τις ψήσετε, να τις μαγειρέψετε στον ατμό, να τις βράσετε, αλλά αναμφίβολα, η πιο διαδεδομένη συνταγή είναι οι τηγανιτές πατάτες.
Αυτό το νόστιμο πιάτο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να αντισταθείς στον πειρασμό που ονομάζεται τηγανιτές πατάτες, λόγω της εξαιρετικής τους γεύσης, του ευχάριστου αρώματος και της τραγανής υφής τους. Παρ’όλα αυτά, αυτό το υπέροχο πιάτο εξακολουθεί να είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία λόγω της ποσότητας του λαδιού που απορροφούν όταν μαγειρεύονται.
Η σημερινή συνταγή είναι εξαιρετική, διότι πρόκειται να μάθετε πώς να προετοιμάσετε τηγανιτές πατάτες χωρίς ούτε μία σταγόνα λαδιού, ώστε να τις απολαμβάνετε όσο θέλετε χωρίς τύψεις!
Υλικά
- 5 έως 7 πατάτες
- 2 ασπράδια αυγών
- λίγο μαύρο πιπέρι (για γεύση)
- λίγη γλυκιά πάπρικα (για γεύση)
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Πρώτα απ’όλα, ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια (πάχους έως 1cm).
- Στη συνέχεια, χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν αφρός και προσθέστε το αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
- Βάλτε τις πατάτες σε ένα μπολ και προσθέστε το μείγμα.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200-220 βαθμούς Κελσίου.
- Θα τις ψήσετε για 7 έως 10 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Έτσι λοιπόν, οι τηγανιτές πατάτες χωρίς λάδι είναι έτοιμες! Προσθέστε τους ό,τι θέλετε για να βελτιώσετε τη γεύση τους και απολαύστε τις!
Πηγή: truelife.gr