15+1 Φαγώσιμα που μπορούν να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό από όσο νομίζετε. Ειδικά με το Ψάρι, θα Εκπλαγείτε! - Fanpage

15+1 Φαγώσιμα που μπορούν να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό από όσο νομίζετε. Ειδικά με το Ψάρι, θα Εκπλαγείτε!

Συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν για όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα να απολαύσετε φρέσκα μούρα, τυρί και άλλα αγαπημένα εδέσματα.

1. Μούρα + ξύδι + νερό

1

Αναμείξτε μηλόξιδο με νερό (1:10) πλύνετε σε αυτό το νερό σμέουρα, βατόμουρα, φράουλες ή άλλα μούρα, σουρώστε και απλώστε σε απορροφητικό χαρτί και βάλτε στο ψυγείο. Το διάλυμα είναι αρκετά αδύναμο και το ξύδι δεν θα είναι αισθητό. Τα μούρα θα παραμείνουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

2. Σέλινο, μπρόκολο, μαρούλι + αλουμινόχαρτο

2

Τυλίξτε το μπρόκολο, το σέλινο και το μαρούλι σε αλουμινόχαρτο, κατά προτίμηση ολόκληρα. Θα διατηρηθούν φρέσκα για 2-3 εβδομάδες ή και περισσότερο.

3. Τυρί + περγαμηνή

3

Το τυρί διατηρείται καλύτερα αν το τυλίξετε σε περγαμηνή και όχι σε πλαστικό περιτύλιγμα, και στη συνέχεια τοποθετήσετε το τυλιγμένο τυρί σε κεραμικό ή γυάλινο σκεύος. Μπορείτε να βάλετε σε πλαστικό δοχείο, αλλά μη το κλείνετε ερμητικά. Φυλάξτε το τυρί στο ζεστό μέρος του ψυγείου.

4. Βερίκοκα + αυγοθήκες

4

Παίρνουμε ελαφρώς άγουρα βερίκοκα, χωρίς κηλίδες και άλλες ατέλειες. Αν έχουμε πολλά φρούτα, τα βάζουμε σε ένα κουτί, τυλίγοντας το καθένα με χαρτί. Ή χρησιμοποιούμε καθαρές αυγοθήκες ή κουτιά από σοκολάτες. Τα βερίκοκα ωριμάζουν σε θερμοκρασία 10-15 ° C. Στο ψυγείο μπορείτε να φυλάξετε μόνο ώριμα βερίκοκα σε χάρτινη σακούλα.

5. Ανθότυρο + ζάχαρη

5

Όταν αποθηκεύετε στο ψυγείο, προσθέστε 2-3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.

6. Σταφύλια + σχοινί

6

Το καλύτερο μέρος στο ψυγείο είναι κοντά στον πίσω τοίχο. Επιλέξτε ώριμα τσαμπιά και να αγγίζουν ελάχιστα το ένα το άλλο. Μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα αν τα κρεμάσετε σε ξηρό, δροσερό, σκοτεινό, αεριζόμενο μέρος.

7. Τζίντζερ + βραστό νερό

7

Αν δεν σας ενοχλεί η απώλεια των ωφέλιμων ιδιοτήτων του τζίντζερ και το χρειάζεστε μόνο για την γεύση, μπορείτε να φυλάξετε στην κατάψυξη. Αλλά αν θέλετε να κρατήσει περισσότερο το φρέσκο ​​τζίντζερ, ρίξτε το σε βραστό νερό και φυλάξτε στο ψυγείο. Έτσι θα διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

8. Κρέας + τσουκνίδα + μαρινάδα

8

Στη φύση μπορούμε να διατηρήσουμε 4-6 μέρες το κρέας χωρίς ψυγείο. Καλύπτουμε το κρέας με φύλλα τσουκνίδας, το τυλίγουμε σε ένα πανί εμποτισμένο με ξίδι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα ή σε ξύλινο κουτί. Κλείστε το και θάψτε το σε χώμα τουλάχιστον σε βάθος 20 εκατοστών. Πριν από το μαγείρεμα, πλύντε καλά το κρέας σε νερό. Το κρέας στην κατάψυξη διατηρείται καλύτερα σε αλουμινόχαρτο, ενώ υπάρχει και τρόπος να το καταψύξετε σε μαρινάδα.

9. Φρέσκο κρεμμυδάκι + μπουκάλι + κατάψυξη

9

Αυτή η απλή μέθοδος κατάψυξης θα ενθουσιάσει τους πάντες. Ψιλοκόψτε το φρέσκο κρεμμυδάκι και γεμίστε με αυτό μια πλαστική φιάλη. Πριν το βάλετε στην κατάψυξη, είναι σημαντικό το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να είναι χωρίς υγρασία, ελαφρώς ξηρό. Αν κάνετε τα πάντα σωστά, θα έχετε φρέσκο κρεμμυδάκι και το χειμώνα.

10. Ντομάτες με τα κοτσάνια προς τα πάνω ή προς τα κάτω

10

Τις άγουρες ντομάτες φυλάξτε τις με τα κοτσάνια προς τα κάτω σε μια χάρτινη σακούλα ή ένα κουτί σε ένα δροσερό μέρος μέχρι να ωριμάσουν. Οι ώριμες ντομάτες θα πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου με το κοτσάνι προς τα πάνω και το ιδανικό οι ντομάτες να μην αγγίζουν η μία την άλλη.

11. Ψάρι + πάγος

11

Μια σημαντική προϋπόθεση είναι ο σωστός χειρισμός του μετά την αλίευση. Τα ψάρια δεν πρέπει να μεταφέρονται ζωντανά σε άδεια πλαστική σακούλα. Αυτό επιτρέπεται μόνο μετά από τον καθαρισμό τους. Τα ψυγεία μας δεν παρέχουν την βέλτιστη θερμοκρασία (0 …- 2 ° C) για την αποθήκευση των φρέσκων ψαριών. Αλλά μπορείτε εύκολα να λύσετε το πρόβλημα, αν βάλετε τα ψάρια σε ένα δοχείο γεμάτο με πάγο. Αυτό θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής κατά 2-3 μέρες.

12. Φρέσκα μυρωδικά + σακούλα + νερό

12

Ο ευκολότερος τρόπος για να διατηρήσετε φρέσκα μυρωδικά, είναι να τα βάλετε τις ρίζες των μυρωδικών σε ένα δοχείο με νερό και να καλύψετε τη κορυφή με μια σακούλα. Φυλάξτε σε δροσερό μέρος.

13. Μήλα + εφημερίδα + κιβώτιο

13

Τυλίξτε κάθε μήλο σε φύλλο χαρτί (όχι εφημερίδα) και τοποθετήστε τα σε ένα κιβώτιο. Κρατήστε τα μήλα σε ένα σκοτεινό και δροσερό χώρο, όσο το δυνατόν πιο μακριά από τις πατάτες.

14. Μανιτάρια + μπολ ή χάρτινη σακούλα

14

Καθαρίστε τα μανιτάρια από το χώμα, ξεπλύντε τα, αλλά όχι για πολύ: η σάρκα απορροφά το νερό. Μπορείτε να βάλετε τα μανιτάρια σε μπολ με αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Τα αποξηραμένα μανιτάρια φυλάξτε τα στο ψυγείο σε μια χάρτινη σακούλα.

15. Καρπούζι + πηλός, κερί, άχυρο

15

Καρπούζι για την Πρωτοχρονιά; Μπορεί να γίνει! Το καλύτερο μέρος για να το φυλάξετε είναι σε ένα κελάρι (2 ° C). Τυλίξτε το καρπούζι με φυσικό ύφασμα και να το κρεμάσετε σε ένα δίχτυ ή να το βάλετε σε ένα ράφι, τυλιγμένο με άχυρο. Μπορεί να είναι επικαλυφθεί με πηλό ή κερί. Το καρπούζι φυλάσσεται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος και πρέπει να το αλλάζετε τακτικά πλευρά.

16. Βούτυρο + φούρνος

16

Αυτό το παλιό κόλπο θα βοηθήσει να διατηρήσετε βούτυρο για μελλοντική χρήση για 1-3 χρόνια. Σε αποστειρωμένα βάζα, τοποθετήστε βούτυρο. Ψήστε για 15-20 λεπτά στο φούρνο (110 ° C). Κατόπιν, προσθέστε επιπλέον βούτυρο στα βαζάκια, βιδώστε τα καπάκια και ψήστε για άλλα 45 λεπτά στο φούρνο. Αφήστε τα να κρυώσουν και βάλτε τα στο ντουλάπι.

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: