4 Πονηρά κολπάκια που θα σας βοηθήσουν να διαλέγετε πάντα το πιο γλυκό καρπούζι του Μανάβη! - Fanpage

4 Πονηρά κολπάκια που θα σας βοηθήσουν να διαλέγετε πάντα το πιο γλυκό καρπούζι του Μανάβη!

Το καρπούζι είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα και είναι άμεσα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που αγοράζουμε ένα καρπούζι και τελικά δεν μας βγαίνει και τόσο νόστιμο. Τα καρπούζια που συλλέγονται πολύ γρήγορα από το αμπέλι, τείνουν να είναι πολύ υγρά και δεν είναι τόσο τραγανά και γλυκά όσο θα θέλαμε.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά πολύ απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε με σκοπό να επιλέγετε τα πιο χυμώδη, γλυκά καρπούζια που υπάρχουν!

Όλα έχουν να κάνουν με το αμπέλι

Σε αντίθεση με τα μήλα, τα αβοκάντο και τις μπανάνες, τα καρπούζια δεν ωριμάζουν μετά το κόψιμο, γεγονός που καθιστά πολύ σημαντική τη στιγμή κατά την οποία συλλέγονται. Αν το καρπούζι είναι πράσινο, τότε σημαίνει ότι συλλέχθηκε πολύ νωρίς και δεν είναι τόσο νόστιμο.

Μυρίστε το

Μυρίστε απλώς το φλοιό του καρπουζιού. Αν σας έρθει μια ελαφριά γλυκύτητα, τότε είναι το κατάλληλο!

d

Εξετάστε την ημερομηνία

Αν και τα σούπερ μάρκετ δεν συνηθίζουν να βάζουν ημερομηνία στα φρούτα, αυτό θα βοηθούσε πολύ. Όταν τα καρπούζια συλλέγονται την κατάλληλη στιγμή, διαρκούν 3 έως 4 εβδομάδες.

Γλυκάνετέ το

Αν έχετε καταλήξει με ένα λιγότερο επιθυμητό καρπούζι να βρίσκεται στον πάγκο της κουζίνας σας, πρέπει να κάνετε το εξής: πασπαλίστε λίγο αλάτι σε εκείνο το πικρό κομμάτι από καρπούζι και φάτε το!

Το αλάτι είναι γνωστό, ότι ενισχύει τη γλυκύτητα… Είστε έτοιμοι να απολαύσετε τα νοστιμότερα καρπούζια αυτό το καλοκαίρι;

Credit: TipHero

Αφήστε το σχόλιο σας: