Μόλις δείτε ΠΩΣ τηγανίζει αυτός ο Σεφ το Αβγό του, δεν θα το ξανά φάτε Ποτέ με άλλον Τρόπο! Πανέξυπνο; - Fanpage

Μόλις δείτε ΠΩΣ τηγανίζει αυτός ο Σεφ το Αβγό του, δεν θα το ξανά φάτε Ποτέ με άλλον Τρόπο! Πανέξυπνο;

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: αυτοί που τους αρέσουν τα αβγά μελάτα και αυτοί που δεν τους αρέσουν. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν διαφορετικές προτιμήσεις, αλλά σε μας αρέσουν πιο πολύ τα μελάτα αβγά. Γι’αυτό σας παρουσιάζουμε μια τέλεια συμβουλή σήμερα!

Για το τέλειο αβγό χρειάζονται σταθερά χέρια και υπομονή! Παρ’όλο που φτιάχνουμε αβγά συχνά, μόνο τις μισές φορές τα πετυχαίνουμε.
Η πρώτη δυσκολία είναι να μην σπάσει ο κρόκος και ταυτόχρονα και το ασπράδι και ο κρόκος να έχουν τέλεια υφή. Σπάνια καταφέρνουμε να μαγειρέψουμε τέλεια το ασπράδι και να κρατήσουμε τον κρόκο μελάτο.

Σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για να πετυχαίνετε το τέλειο τηγανητό αβγό κάθε φορά!

Χωρίστε το!

Αρχικά πάρτε από δύο μπολ για κάθε αβγό. Θα χωρίσετε το ασπράδι από τον κρόκο, γι’αυτό είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα βαθύ και ένα ρηχό δοχείο. Έτσι, ο κρόκος θα διατηρήσει το σχήμα του.

Όταν σπάσετε και χωρίσετε τα αβγά σας, ζεστάντε το τηγάνι. Προσθέστε αρκετό λάδι στο τηγάνι για να μην κολλήσουν τα αβγά. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, ρίξτε το πρώτο ασπράδι κατευθείαν μέσα. Προτείνουμε να το μαγειρέψετε σε μέτρια ως χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ΣΧΕΔΟΝ αδιαφανές.

Αυτό είναι σημαντικό, γιατί διαφορετικά δεν θα κολλάει ο κρόκος στο ασπράδι. Τώρα μεταφέρετε προσεκτικά τον κρόκο στο τηγάνι και ρίξτε τον στη μέση του ασπραδιού. Μαγειρέψτε για κάνα δυο λεπτά, ανάλογα με το πόσο σφιχτό θέλετε τον κρόκο.

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά τις οδηγίες γι’αυτή την εκπληκτική μέθοδο!

Credit: tiphero.com

Αφήστε το σχόλιο σας: