Πυρόλιθος: Το αγαπημένο Εστιατόριο για Θαλασσινά στο Ίλιον - Fanpage

Πυρόλιθος: Το αγαπημένο Εστιατόριο για Θαλασσινά στο Ίλιον

Στον Πυρόλιθο στο Ίλιον θα γευτείς δημιουργικά πιάτα με έμφαση στα θαλασσινά και στις αγνές πρώτες ύλες.

Αξίζει και με το παραπάνω μια βόλτα στα δυτικά προάστια και στο Ίλιον για να βρεθείς στο όμορφο και μοντέρνο εστιατόριο ψαρικών που προσφέρει ακαταμάχητες γεύσεις εμπνευσμένες από τη Μεσόγειο αλλά και την ελληνική παράδοση.

Όταν ανοίγει ο καιρός, τα τραπεζάκια βγαίνουν έξω στο πεζοδρόμιο, απέναντι από την πλατεία, και αμέσως δημιουργείται η αίσθηση της παρέας και της γειτονιάς που δεν βρίσκεις τόσο συχνά πια στην Αθήνα.

Στον Πυρόλιθο θα γευτείς δημιουργικά πιάτα με έμφαση στα θαλασσινά και στις αγνές πρώτες ύλες, αυτές είναι που δίνουν την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα και «μιλούν» σε κάθε πιάτο.
Μη διστάσεις να ρωτήσεις για τα πάντα φρέσκα ψάρια ημέρας που μπορείς να απολαύσεις μαγειρεμένα σε διάφορες κοπές: καρπάτσιο, σασίμι και ψητά στη σχάρα.  Μεγάλη είναι η ποικιλία σε κρύα και ζεστά ορεκτικά.
Από αχινοσαλάτα, πατατοσαλάτα, μαρινάτο γαύρο, όστρακα, μύδια αχνιστά με σάλτσα γλυκολέμονο και σινάπι, μέχρι γαρίδες σε σάλτσα φέτας και άνηθο.
Για κυρίως πιάτο προτείνουμε ανεπιφύλακτα το θεϊκό γιουβέτσι με καραβιδόψυχα που σερβίρεται με al dente κριθαράκι και το καλομαγειρεμένο μακαροτσίνι με μελάνι σουπιάς.

Μιας και το καλοκαίρι τα θαλασσινά συνδυάζονται εξαιρετικά με λευκό κρασί, στον Πυρόλιθο έχουν προνοήσει και προσφέρουν μεγάλη ποικιλία στις ετικέτες κρασιών.
Ανάλογη είναι η γκάμα σε ούζο και τσίπουρο. 

Αφήστε το σχόλιο σας: