Τεράστια Προσοχή Πριν Ψήσετε Τα Μπιφτέκια: Το Λάθος Που Τα Καταστρέφει Όσο Καλά Κι Αν Τα Φτιάξετε - Fanpage

Τεράστια Προσοχή Πριν Ψήσετε Τα Μπιφτέκια: Το Λάθος Που Τα Καταστρέφει Όσο Καλά Κι Αν Τα Φτιάξετε

Ποιος δε θα ήθελε να απολαύσει ένα λαχταριστό και ζουμερό μπιφτέκι, ψημένο στη σχάρα; Η διαδικασία μέχρι την απόλαυση, όμως, δεν είναι και τόσο απλή και μπορεί το φαγητό σας να καταστεαφεί, πριν καν το φτιάξετε.

Η σχάρα, άλλωστε, όσο υπέροχη κι αν ακούγεται ως ιδέα, άλλο τόσο κόπο χρειάζεται, προκειμένου το μπιφτέκι σας να αποδώσει ένα εξαιρετικό γευστικά αποτέλεσμα. Ένα από τα βασικά λάθη, που μπορεί να χαλάσουν την προσπάθεια σας, είναι το καθάρισμα και το λάδωμα της σχάρας.

Όταν η σχάρα δεν καθαριστεί σωστά, το μπιφτέκι κολλάει πάνω στα καμμένα υπολείμματα και αυτό εκτός του ότι είναι ανθυγιεινό, καταστρέφει και το μπιφτέκι. Προτού, λοιπόν, ξεκινήσετε τη διαδικασία του ψησίματος, καθαρίστε σωστά τη σχάρα, κάτι που θα κάνετε πιο αποτελεσματικά όταν είναι ζεστή. Τρίψτε τη πρώτα καλά με την ειδική συρμάτινη βούρτσα και στη συνέχεια σκουπίστε τη με λαδωμένο χαρτί κουζίνας, ενώ πρέπει να ξέρετε πως και ο κιμάς παίζει το δικό του ρόλο.

Βάζετε αβγό όταν πλάθετε τα μπιφτέκια; Μην το ξανακάνετε!
Είστε από αυτούς, που βάζουν αβγό στον κιμά, όταν πρόκειται να τον πλάσετε και να τον μετατρέψετε σε μπιφτέκια; Καλό είναι να μην το ξανακάνετε, καθώς υπάρχει σοβαρός λόγος.

Το μπιφτέκι οφείλει να έχει λιτή σύνθεση ώστε το τελικό αποτέλεσμα να αναδεικνύει το κρέας. Έτσι στο ιδανικό μπιφτέκι, πέρα απ’ το ψωμί χωρούν μόνο δύο ακόμη βασικά υλικά: Το κρεμμύδι που δίνει σπίρτο, γλύκα και νοστιμιά και ο μαϊντανός που δίνει φρεσκάδα κι αρώματα.

Όσον αφορά στο κρεμμύδι, η επιλογή μας είναι να το πολτοποιήσουμε μηχανικά ώστε να βγάλει υγρά και να εμποτίσει στο ζύμωμα όλο τον κιμά, όπως ακριβώς είχαμε καταλήξει και στη διαδικασία του κεφτέ. Ο μαϊντανός απλά ψιλοκομμένος στο χέρι.

Η πρόσθεση αβγού στη σύνθεση του μπιφτεκιού απορρίφθηκε κατόπιν δοκιμής, απ’ την πρώτη μπουκιά. Δεν προσθέτει απολύτως τίποτα εκτός από βαρύτερη γεύση και πιο πυκνή σύνθεση, πράγματα που δεν είναι ζητούμενα στο μπιφτέκι.

Η πρόσθεση ντομάτας που επίσης ακούγεται από ερασιτέχνες κυρίως, δοκιμάστηκε και απορρίφθηκε σχεδόν αυτόματα, καθώς γευστικά αποσπά τη προσοχή, χωρίς να προσθέτει κάποια άλλη γευστική αξία. Επιπλέον η υφή είναι εξαιρετικά πιο υγρή και άρα δύσκολα διαχειρίσιμη στο ψήσιμο, έχοντας ως αποτέλεσμα να σπάνε τα μπιφτέκια στο γύρισμα. Η χρήση ντομάτας τριμμένης είναι ένα κόλπο να δίνουν υγρασία στα μπιφτέκια όσοι ματαίως επιχειρούν να τα ψήσουν στο φούρνο, αλλά δεν υπάρχει έτερη ιδιαίτερη ουσία.

Αφήστε το σχόλιο σας: