Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C κι έτσι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην θωράκιση του οργανισμού μας κατά ασθενειών όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη. Επιπλέον, μειώνουν την κατακράτηση υγρών και να ενισχύουν τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.
Συνήθως διατηρούμε τα λεμόνια σε ένα μπολ στην κουζίνα μας, ωστόσο, αυτός δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθούν φρέσκα.
Σε θερμοκρασία δωματίου, αυτά τα καταπληκτικά φρούτα λήγουν μετά από μια εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι χάνουν τη γεύση τους και την θρεπτική τους αξία.
Για να διατηρήσετε τα λεμόνια σας φρέσκο και ζουμερό, θα πρέπει να τα τοποθετήσετε σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα ή τσάντα με φερμουάρ και να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο.
Αυτό θα επιβραδύνει – αλλά δεν θα σταματήσει – την ωρίμανσή τους.
Credits: Healthy Food House