Το Πιο Νόστιμο Κέικ Χωρίς Αλεύρι: Αλμυρό Κέικ Με Κολοκύθι Και Παρμεζάνα - Fanpage

Το Πιο Νόστιμο Κέικ Χωρίς Αλεύρι: Αλμυρό Κέικ Με Κολοκύθι Και Παρμεζάνα

Το Πιο Νόστιμο Κέικ Χωρίς Αλεύρι: Αλμυρό Κέικ Με Κολοκύθι Και Παρμεζάνα

Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή για όταν θέλετε να φάτε κάτι εύκολο, γρήγορο, υγιεινό και να μην το κάνεις delivery.

Το αποτέλεσμα θυμίζει κάτι από κέικ, ομελέτα, πίτα και τάρτα και είναι πραγματικά υπέροχο να το φας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας! Το ακόμα πιο ενδιαφέρον μ’ αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορείς να την προσαρμόσεις ανάλογα με τα υλικά και τις γεύσεις σου και να προσθέσεις έξτρα λαχανικά ή άλλα συστατικά, όπως κάποια ζωική πρωτεϊνη, κάποιο vegan τυρί ή οτιδήποτε άλλο σκεφτείς. Φυσικά, εάν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις και λίγο αλεύρι ώστε να γίνει λίγο πιο δεμένη η ζύμη.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

2 κούπες βρώμη
1 κούπα γάλα
1 αυγό
1 κολοκυθάκι
Λίγη παρμεζάνα ή άλλο τυρί της επιλογής σου
Αλατοπίπερο
1 κ.γλ κουρκουμά
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα

Zucchini slice: Μια διαφορετική κολοκυθόπιτα που μοιάζει με κέικ!

Πώς θα φτιάξεις το αλμυρό κέικ με κολοκύθι;
Η εκτέλεση είναι πολύ απλή! Αρχικά, βάζεις τη βρώμη στο multi ώστε να γίνει σαν αλεύρι.
Στη συνέχεια, προσθέτεις το κολοκυθάκι κομμένο σε κομμάτια, το μπέικιν, την παρμεζάνα, το αυγό, το γάλα και τα μπαχαρικά.
Χτυπάς καλά μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα αλλά να μην έχει διαλυθεί εντελώς το κολοκύθι.
Απλώνεις το μείγμα σε ένα φορμάκι (μην σε ανησυχεί αν έχει λίγη υγρασία, αρκεί να μην έχει ζουμιά) και ψήνεις για 30-40 λεπτά στον φούρνο, στους 180 βαθμούς αέρα.
Βγάζεις απ΄τον φούρνο, αφήνεις λίγο να κρυώσει και σερβίρεις!

Αφήστε το σχόλιο σας: