Βέφα Αλεξιάδου: Τα 8 Μυστικά Της Βέφας Για Τα Πιο Νόστιμα Μελομακάρονα - Fanpage

Βέφα Αλεξιάδου: Τα 8 Μυστικά Της Βέφας Για Τα Πιο Νόστιμα Μελομακάρονα

Βέφα Αλεξιάδου: Τα 8 Μυστικά Της Βέφας Για Τα Πιο Νόστιμα Μελομακάρονα

Μελομακάρονα: Πλησιάζουν οι γιορτές, πλησιάζει η εποχή που το σπίτι θα μυρίσει από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιάδες. Είστε και εσείς σαν και εμάς και προτιμάτε να τα φτιάξετε μόνοι σας τα γλυκά των εορτών; Σας έχουμε την λύση. Η Βέφα Αλεξιάδου αποκάλυψε στη σελίδα της στο Facebook, 8 μυστικά για να κάνουμε τα πιο τέλεια και νόστιμα μελομακάρονα τις φετινές γιορτές.

Η κυρία Βέφα λοιπόν έγραψε: «Σήμα κατατεθέν της Χριστουγεννιάτικης κουζίνας τα μελομακάρονα! Κομμένα σε καρδούλες, δηλώνουν την αγάπη με την οποία προσφέρονται! Από την κουζίνα μου στην κουζίνα σας φίλες και φίλοι μου!

Λίγα μυστικά για πλήρη επιτυχία!

1) Καθόλου ζύμωμα! Ανακάτεμα με το κουτάλι ώσπου να ενωθούν τα υγρά με το αλεύρι!

2)Το άφυλλο ζύμης 1 εκ. Κόβουμε με κουπ-πατ.

3)Ψήσιμο ώσπου να πάρουν βαθύ κάστανο χρώμα.

4)Το σιρόπι, αφού μαζευτεί προς τα άκρα ο αφρός, μόνο 5 λεπτά βράσιμο.

5) Το σιρόπι βραστό το ρίχνουμε μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.

6) 2 ώρες μετά, όταν σχεδόν έχουν πιει όλο το σιρόπι τα γυρίζουμε τα πάνω κάτω, και τα αφήνουμε έτσι ως την επόμενη μέρα.

7) Τα καρυδιά όχι σκόνη. Ελαφρά χοντροκομμενα. Παίρνουμε τα μελομακάρονα ένα ένα τα γυρίζουμε, κι όπως είναι μελωμένη η επιφάνεια τα πασπαλίζουμε με μια κουταλιά καρύδια.

8) Το πιο σημαντικό! Σωστό μέτρημα των υλικών!

με κούπα μεζούρα.

Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα»!

Αφήστε το σχόλιο σας: