Έτσι θα Αλλάξετε Πραγματικά τη Ζωή σας, βάζοντας στη Διατροφή σας το Τζίντζερ ξοδεύοντας Ελάχιστα Χρήματα. - Fanpage

Έτσι θα Αλλάξετε Πραγματικά τη Ζωή σας, βάζοντας στη Διατροφή σας το Τζίντζερ ξοδεύοντας Ελάχιστα Χρήματα.

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ (παλαιότερη ελληνική ονομασία ζιγγίβερη ή ζιγγίβερις < αρχ. ελ. ζιγγίβερις – αρχ. ινδ. γλώσσα Πάλι सिंगिवेर, σανσκριτικά शृंगवेर – αγγλ. ginger, γαλλ. gingembre, γερμ. Ingwer, ιταλ. zenzero, πορτ. gengibre)[1] είναι η ρίζα του φυτού Zingiber officinale (Ζιγγίβερις η φαρμακευτική) η οποία χρησιμοποιείται στην ιατρική αλλά και ως μπαχαρικό στο φαγητό ή ως εξωτική λιχουδιά. Το είδος αυτό δίνει το όνομα στην ομάδα φυτών Zingiberaceae, της οποίας άλλα γνωστά μέλη είναι το καρδάμωμο (κακουλέ), ο κουρκουμάς (κιτρινόριζα), η γκαλάνγκα κλπ.

Η καλλιέργεια της πιπερόριζας ξεκίνησε αρχικά στη Νότια Ασία, αλλά είναι διαδεδομένη και στην Ανατολική Αφρική και επίσης στην Καραϊβική.[2] Χρησιμοποιείται στη μαγειρική, την ιατρική και στην αρωματοποιία, ενώ παράλληλα χρησιμοποείται και για λατρευτικούς σκοπούς.

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά οφέλη που προσφέρει:

Βοηθά στην πέψη και αποτρέπει τον μετεωρισμό

Βράστε μερικά κομμάτια τζίντζερ σε λίγο νερό με μέλι. Στη συνέχεια, πιείτε το για να ηρεμήσετε το στομάχι σας. Να παίρνετε 250-500 mg χάπια τζίνζερ, 3 φορές την ημέρα για την πρόληψη και τη θεραπεία του φουσκώματος στο στομάχι.

Καταπραΰνει την πρωινή αδιαθεσία

Το τζίντζερ, καταπραΰνει αποτελεσματικά τη ναυτία και τον εμετό. Ως εκ τούτου, να παίρνετε 200 mg δισκία, κάθε 4 ώρες.

 

Βελτιώνει τη ροή του αίματος

Για να αφαιρέσετε το τοξικό υπόλειμμα και να βελτιώσετε τη ροή του αίματος, φτιάξτε το μείγμα 50 g τριμμένου τζίντζερ, διαλυμένο μέσα σε μια λεκάνη με 5 λίτρα ζεστό νερό. Εφαρμόστε αυτήν την θεραπεία στην πληγείσα περιοχή.

Καταπολεμά τον πονόλαιμο και τον βήχα

Προσθέστε μερικές φέτες τζίντζερ σε βραστό νερό με λίγο μέλι και λίγο λεμόνι. Πιείτε το όταν έχετε βήχα, πονόλαιμο και ρινική συμφόρηση.

Καταπραΰνει τις φλεγμονές

Το τζίντζερ περιέχει gingerols, που καταπραΰνουν το κύτταρο της φλεγμονής, ανακουφίζουν από τον πόνο και τα μυϊκά οιδήματα στις περιπτώσεις αρθρίτιδας μυϊκών πόνων. Βοηθά επίσης στην πρόληψη του διαβήτη, της παχυσαρκίας, και της νόσου του Alzheimer.

Ανακουφίζει από πονοκεφάλους

Για τη θεραπεία της ημικρανίας, ανακατέψτε μια πρέζα πιπέρι καγιέν, ένα κουταλάκι του γλυκού ξηρό δυόσμο και αρκετές φέτες τζίντζερ. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει και προσθέστε λίγο μέλι.

 

Αντιμετωπίζει την οξεία παλινδρόμηση

Σύμφωνα με μια μελέτη, επιβεβαιώθηκε ότι η πιπερόριζα είναι 6 φορές καλύτερη από τα φάρμακα, τα οποία μπορούν να βλάψουν το βλεννογόνο της κοιλιάς και να οδηγήσουν σε έλκη και καρκίνο του στομάχου!

Επιπλέον οφέλη του τζίντζερ:

    • Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Πίνετε ένα ποτήρι νερό με τζίντζερ κάθε πρωί
    • Μασήστε λίγη πιπερόριζα πριν από κάθε γεύμα, για να αυξήσετε την όρεξή σας και να διεγείρετε την παραγωγή χυμών πέψης
    • Μασήστε πιπερόριζα για την πρόληψη της ναυτίας και του εμέτου
    • Φτιάξτε μια πάστα από τζίντζερ και κουρκουμά και τρίψτε τη στις πληγείσες περιοχές δύο φορές την ημέρα, για να καταπραΰνετε τους μύες.

Αφήστε το σχόλιο σας: