Έχετε προβλήματα με τα Μάτια σας; Κάντε ΑΥΤΕΣ τις 10 Ασκήσεις και θα δείτε τεράστια βελτίωση στην Όρασή σας! - Fanpage

Έχετε προβλήματα με τα Μάτια σας; Κάντε ΑΥΤΕΣ τις 10 Ασκήσεις και θα δείτε τεράστια βελτίωση στην Όρασή σας!

Η συνειδητή άσκηση των ματιών είναι ένα από αυτά τα απλά πράγματα που λίγοι κάνουν, αλλά μπορούν να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε την όραση μας.

Δείτε 10 τέτοιες ασκήσεις που δεν θα σας πάρουν πάνω από 10 λεπτά. Δοκιμάστε τις – είναι πάρα πολύ χρήσιμες!

1. Ανοιγοκλείστε τα μάτια για δύο λεπτά. Αυτή η άσκηση βοηθά να ρυθμίσετε την κυκλοφορία του αίματος μέσα στα μάτια.

23

2. Γυρίστε το κεφάλι με κυκλική κίνηση ενώ κοιτάζετε ευθεία. Αρχικά από τα δεξιά προς τα αριστερά, μετά από πάνω προς τα κάτω. Αυτό αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στα μάτια.

3. Κοιτάξτε προς τα δεξιά και στην συνέχεια μετακινήστε αργά το βλέμμα προς τα αριστερά. Κάντε το ίδιο και προς την αντίθετη κατεύθυνση.

24

4. Κλείστε τα μάτια και χαλαρώστε. Το σκοτάδι πιστεύεται ότι βοηθά να δυναμώσουν οι φωτοϋποδοχείς των ματιών, έτσι θα έχετε καθαρότερη όραση.

5. Μετακινήστε το βλέμμα σας προς διάφορες κατευθύνσεις. Κοιτάξτε από τα δεξιά προς τα αριστερά, από πάνω προς τα κάτω, γυρίστε τα μάτια σε κυκλική κίνηση, κάντε οχτάρια με τα μάτια σας.

25

6. Κλείστε τα μάτια σας για 3-5 δευτερόλεπτα και μετά ανοίξτε τα. Επαναλάβετε 7 φορές. Αυτό βοηθά να χαλαρώσουν οι μύες των ματιών και αυξάνει την ροή του αίματος στα μάτια.

7. Πιέστε ελαφρά τους κροτάφους σας με τα δάχτυλα σας για περίπου 2 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 4-5 φορές. Αυτό θα βελτιώσει την ροή του ενδοφθάλμιου υγρού.

8. Έχοντας τα μάτια ανοιχτά, σχηματίστε απλά γεωμετρικά σχήματα με το βλέμμα σας. Στην συνέχεια περάστε σε πιο πολύπλοκα σχήματα.

26

9. Κλείστε τα μάτια σας και μετακινήστε τα αργά πάνω κάτω. Επαναλάβετε 5-10 φορές.

10. Για να ενισχύσετε την κοντινή και την μακρινή όραση σας:

-Καθίστε σε μια καρέκλα ή σταθείτε μπροστά σε έναν άδειο τοίχο. Βάλτε τον αντίχειρα σας περίπου 25 εκατοστά μακριά από το πρόσωπο σας και εστιάστε σε αυτόν. Μπορείτε επίσης να εστιάσετε το βλέμμα σας σε ένα αντικείμενο που βρίσκεται 1,5-3 μέτρα μακριά σας για 10-15 δευτερόλεπτα.
-Στην συνέχεια εστιάστε σε ένα αντικείμενο που βρίσκεται 3-6 μέτρα μακριά σας χωρίς να κουνάτε το κεφάλι. Εστιάστε για 10-15 δευτερόλεπτα.
-Μετά από 10-15 δευτερόλεπτα, εστιάστε ξανά στον αντίχειρα σας. Επαναλάβετε 5 φορές.

27

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: