Αηδιαστικό! Δείτε τι πραγματικά συμβαίνει κάθε φορά που μια Μύγα ακουμπάει το φαγητό μας και θα θελήσετε να ξεράσετε... - Fanpage

Αηδιαστικό! Δείτε τι πραγματικά συμβαίνει κάθε φορά που μια Μύγα ακουμπάει το φαγητό μας και θα θελήσετε να ξεράσετε…

Η άνοιξη και το καλοκαίρι σηματοδοτούν την έναρξη του ζεστού καιρού και της λιακάδας, αλλά μαζί με αυτό έρχονται και οι ενοχλητικές μύγες που προσγειώνονται πάνω στο φαγητό μας.

Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι που οι περισσότεροι τις διώχνουν πριν προλάβουν να προσγειωθούν στο πιάτο μας.

Ενώ οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι απλά ενοχλητικές, φαίνεται πως αυτά τα έντομα είναι γεμάτα με μικρόβια που θα μπορούσαν να είναι μια πραγματική απειλή για την υγεία μας.

Επιπλέον, μια μύγα για να τραφεί πάντα κάνει εμετό στο φαγητό μας όταν προσγειώνεται πάνω του.

2

Οι μύγες κατά μέσο όρο μεταφέρουν πάνω από 200 μορφές βλαβερών βακτηρίων, καθώς προσγειώνονται σε υλικά όπως σάπιο φαγητό ή κόπρανα, εξηγεί ένας ειδικός στην απεντόμωση.

Στο σώμα και τα πόδια μιας μύγας υπάρχουν χιλιάδες μικροσκοπικές τρίχες όπου προσκολλώνται τα μικρόβια και μπορούν στη συνέχεια να μεταφερθούν στο φαγητό μας.

«Χρειάζεται απλά μια μύγα να αγγίξει το φαγητό μας για ένα δευτερόλεπτο για να μεταφερθούν τα μικρόβια από τα σημεία που έχουν προηγουμένως περάσει,» αναφέρει ο Ron Harrison, ένας εντομολόγος.

«Και μιας και οι μύγες μπορούν να μεταφέρουν σοβαρές, μεταδοτικές ασθένειες όπως χολέρα, δυσεντερία και τυφοειδή πυρετό, είναι προφανώς καλύτερο αν αποφύγουμε να φάμε τις τροφές που μια μύγα έχει προσγειωθεί.»

1

Οι μύγες σχεδόν πάντα όταν προσγειώνονται στο φαγητό, κάνουν εμετό πάνω του για να το διαλύσουν και να μπορέσουν να τραφούν.

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: