Απαλλαγείτε για Πάντα από την Τερηδόνα και Αναδομήστε τα Χαλασμένα Δόντια σας με Φυσικό Τρόπο! - Fanpage

Απαλλαγείτε για Πάντα από την Τερηδόνα και Αναδομήστε τα Χαλασμένα Δόντια σας με Φυσικό Τρόπο!

Η τερηδόνα δημιουργείται όταν συγκεκριμένοι τύποι βακτηρίων παράγουν οξύ που καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών, καθώς και την παρακάτω στρώμα, την οδοντίνη. Πολλοί πιστεύουν ότι από τη στιγμή που εμφανιστεί η τερηδόνα, είναι αδύνατο να αντιστραφεί αυτή η διαδικασία, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αντιστραφεί φυσικά.

1

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal, η τερηδόνα και η φθορά των δοντιών μπορεί δυνητικά να αντιστραφεί με τη διατροφή. Η μελέτη χώρισε 62 παιδιά που είχαν τερηδόνα σε τρεις διατροφικές ομάδες . Η πρώτη ομάδα είχε μια τυπική διατροφή και επιπλέον πλιγούρι βρώμης, το οποίο είναι πλούσιο σε φυτικό οξύ. Η δεύτερη ομάδα είχε μια κανονική διατροφή και συμπλήρωμα με βιταμίνη D, ενώ η τρίτη ομάδα έτρωγαν μια διατροφή χωρίς δημητριακά και λάμβανε επίσης συμπλήρωμα βιταμίνης D.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η πρώτη ομάδα, που είχε μια διατροφή πλούσια σε δημητριακά και φυτικό οξύ, είχε αύξηση σε τερηδόνα. Η δεύτερη ομάδα έδειξε βελτίωση στη τερηδόνα, ενώ η τρίτη ομάδα, που ακολούθησε μια διατροφή χωρίς δημητριακά με πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τροφές και συμπλήρωμα βιταμίνης D, είχε τη μεγαλύτερη βελτίωση. Σχεδόν όλη η τερηδόνα στους συμμετέχοντες της τρίτης ομάδας είχε επουλωθεί.

2

Πολλοί γιατροί και οδοντίατροι έχουν υποστηρίξει τα ευρήματα αυτής της μελέτης, γεγονός που υποδηλώνει ότι η διατροφή μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει τα άτομα που πάσχουν από τερηδόνα να αντιστρέψουν τη φθορά των δοντιών τους. Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι η φθορά των δοντιών εμφανίζεται όταν τρώμε τροφές που περιέχουν σάκχαρα και άμυλο, ενώ η μελέτη αυτή δείχνει ότι άλλοι παράγοντες παίζουν ρόλο. Σύμφωνα με τον Δρ. Edward Mellanby, τον Δρ. Weston Price και τον Δρ. Ramiel Nagel, υπάρχουν τέσσερα βασικά σημεία που συμβάλλουν στη φθορά των δοντιών:

  • Έλλειψη των μεταλλικών στοιχείων στη διατροφή (έλλειψη σε μαγνήσιο, ασβέστιο και φωσφόρο)
  • Έλλειψη λιποδιαλυτών βιταμινών (Α, D, E και Κ)
  • Υπερβολική κατανάλωση τροφών πλούσιες σε φυτικό οξύ
  • Υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης

Φυσικοί τρόποι για να αντιστρέψετε την τερηδόνα

1. Αφαιρέστε τη ζάχαρη

Αν θέλετε υγιή δόντια χωρίς τερηδόνα, τότε η ζάχαρη δεν μπορεί να είναι ένα μέρος της διατροφής σας. Όχι μόνο τροφοδοτεί τα βακτήρια του στόματος, είναι επίσης πολύ όξινη τροφή, και αποτρέπει το ασβέστιο και τα μεταλλικά στοιχεία να σχηματιστούν στα δόντια.

3

2. Καταναλώστε πλούσιες θρεπτικές τροφές

Η αντιστροφή της φθοράς των δοντιών απαιτεί μια αύξηση σε τροφές που περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα. Μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά – ειδικά σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τρόφιμα πλούσια σε ωφέλιμα λίπη, όπως το λάδι καρύδας και το αβοκάντο, μαζί με ξηρούς καρπούς και σπόρους μπορεί να συμβάλει στη αντιμετώπιση της τερηδόνας.

3. Δοκιμάστε πλύσεις στόματος με λάδι

Οι πλύσεις στόματος με λάδι έχουν εφαρμοστεί για αιώνες ως διαδικασία αποτοξίνωσης. Απλά βάλτε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας στο στόμα σας για 20 λεπτά, και στη συνέχεια, φτύστε το λάδι. Αν τα 20 λεπτά είναι μεγάλο χρονικό διάστημα, ξεκινήστε με 3-5 λεπτά. Οι πλύσεις στόματος με λάδι έχουν επαινεθεί ότι θεραπεύουν πολλά θεμάτα υγείας, από ουλίτιδα μέχρι πονοκεφάλους.

4

4. Ελαττώστε το φυτικό οξύ

Το φυτικό οξύ εμποδίζει την απορρόφηση των ανόργανων συστατικών, και παράλληλα απομακρύνει τα ανόργανα συστατικά από το σώμα, τα οστά και τα δόντια σας. Φυτικό οξύ περιέχεται σε δημητριακά, ξηρούς καρπούς, σπόρους και φασόλια που δεν είναι οργανικά ή είναι γενετικά τροποποιημένες τροφές. Αποφύγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικό οξύ, επιλέγοντας βιολογικά τρόφιμα.

5. Χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα με μεταλλικά στοιχεία

Οι οδοντόκρεμες που δεν έχουν φθόριο μπορεί να είναι πιο ακριβές, αλλά υπάρχουν ορισμένες μάρκες που είναι πιο προσιτές από άλλες.

Credit: davidwolfe.com

Αφήστε το σχόλιο σας: