Αυτή η βιταμίνη είναι το «θεραπευτικό όπλο» της καρδιάς - Fanpage

Αυτή η βιταμίνη είναι το «θεραπευτικό όπλο» της καρδιάς

Μια βιταμίνη μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό θεραπευτικό όπλο για την αντιμετώπιση σοβαρών καρδιαγγειακών διαταραχών αλλά και σωτήρια ακόμη και στην περίπτωση ασθενών με σοβαρής μορφής καρδιοπάθεια.

Υπάρχει λοιπόν μια βιταμίνη η οποία μπορεί να «γιατρέψει» την καρδιά. Ποια είναι αυτή; Η βιταμίνη D.

Σύμφωνα με έρευνες το συμπλήρωμα βιταμίνης D –την οποία συνθέτει κανονικά ο ανθρώπινος οργανισμός όταν το δέρμα εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία– βοηθά την καρδιά να στέλνει πιο αποτελεσματικά το αίμα σε ολόκληρο το σώμα. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τα οστά και τα δόντια, η συμβολή της όμως φαίνεται να επεκτείνεται και στην υγεία της καρδιάς, σύμφωνα με έρευνες.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την έρευνα η οποία είχε διάρκεια ένα έτος, κάποιοι από τους ασθενείς λάμβαναν είτε συμπλήρωμα βιταμίνης D (100 µg) είτε ψευδοφάρμακο (placebo) σε καθημερινή βάση. Οι ερευνητές παρακολουθούσαν την εξέλιξη της πάθησής τους ώστε να διαπιστώσουν εάν το συμπλήρωμα διευκολύνει την καρδιακή λειτουργία. Στους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, η καρδιά αποδυναμώνεται σημαντικά, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να παροχετεύσει αποτελεσματικά το αίμα σε όλο το σώμα.

Πηγή: baby.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: