Αυτή η Γυναίκα έπινε 3 Φλιτζάνια Τσάι την Ημέρα. Αυτό που έπαθε, άφησε Άφωνους τους Γιατρούς! - Fanpage

Αυτή η Γυναίκα έπινε 3 Φλιτζάνια Τσάι την Ημέρα. Αυτό που έπαθε, άφησε Άφωνους τους Γιατρούς!

Πολλοί άνθρωποι πίνουν πράσινο τσάι για την υγεία τους. Υποτίθεται ότι προλαμβάνει τον καρκίνο, τη φλεγμονή και την απώλεια βάρους μεταξύ άλλων. Το πράσινο τσάι συνιστάται συχνά για την απώλεια βάρους, καθώς υποτίθεται ότι διεγείρει την καύση λίπους. Μέχρι τώρα, κανείς δεν είχε υποψιαστεί ότι το πράσινο τσάι θα μπορούσε να βλάψει.

Αλλά αυτό ακριβώς βίωσε μία 16χρονη από την Αγγλία, η περίπτωση της οποίας έχει δημοσιευτεί σε ιατρικό περιοδικό.

10

Για να χάσει βάρος, παρήγγειλε online δύο χαρτοκιβώτια κινεζικού πράσινου τσαγιού, 100 φακελάκια το καθένα. Έπινε τρία φλιτζάνια την ημέρα για αρκετούς μήνες, προτού αρχίσει να έχει αδιαθεσία που προκαλούσε πόνο, ναυτία και ζάλη.

11

Πήγε στο γιατρό πιστεύοντας ότι μπορεί να έχει μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, αλλά τα αντιβιοτικά δεν βοήθησαν καθόλου. Τέλος κατέληξε στα επείγοντα του νοσοκομείο στο Μπέρμιγχαμ. Εκεί, οι γιατροί ήταν σε θέση να τη διαγνώσουν με οξεία ηπατίτιδα!

12

Οι γιατροί πιστεύουν ότι η βλάβη του ήπατος προκλήθηκε από ένα συστατικό στο πράσινο τσάι που ονομάζεται camellia sinensis.

Άλλοι ιατρικοί ερευνητές απάντησαν στη μελέτη τους αμφισβητώντας τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται σε μερικές κινεζικές γεωργικές καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένων του τσαγιού.

13

Η ακριβής αιτία παραμένει άγνωστη χωρίς περαιτέρω διερεύνηση, αλλά μόλις η έφηβη σταμάτησε να καταναλώνει το συγκεκριμένο πράσινο τσάι, άρχισε να αναρρώνει από την ηπατίτιδα.

Η εμπειρία της είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι πρέπει να γνωρίζουμε τόσο τα συστατικά των τροφίμων και των ποτών που καταναλώνουμε όσο και τα χημικά με τα οποία έχουν υποστεί επεξεργασία. Μόνο τότε μπορούμε να διαπιστώσουμε αν είναι πραγματικά ασφαλείς για εμάς.

Είναι αρκετό να σας κάνει να διστάσετε πριν αγοράσετε κάτι για φαγητό ή ποτό από το διαδίκτυο, ειδικά από μια χώρα χωρίς πολλούς κανονισμούς στη γεωργίας της και στη βιομηχανία τροφίμων της!

Credit: Healthhacks

Αφήστε το σχόλιο σας: