Αυτό είναι το Απόλυτο Μυστικό για να Ξεφορτωθείτε τις Ψείρες από τα Μαλλιά των Παιδιών σας! - Fanpage

Αυτό είναι το Απόλυτο Μυστικό για να Ξεφορτωθείτε τις Ψείρες από τα Μαλλιά των Παιδιών σας!

Οι ψείρες είναι μια μάστιγα για το κεφάλι των παιδιών και για την ανησυχία της μητέρας. Είναι πολύ πιθανό τα παιδιά σας να κολλήσουν φθειρίαση όταν πηγαίνουν στο σχολείο, στο φροντιστήριο ή ακόμα και στο πάρκο.

Αν πάτε στο φαρμακείο, ακόμα και σε πολυκατάστημα, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα για την απομάκρυνση ψειρών. Όμως δεν μπορείτε ποτέ να είσαστε σίγουροι ότι αυτά τα προϊόντα έχουν συστατικά που είναι αβλαβή για τα παιδιά σας, ειδικά αν είναι πολύ μικρά.

Πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί ή εμφανίζουν εξανθήματα με την χρήση αυτών των προϊόντων, μερικά από τα οποία μπορεί να είναι πολύ δυνατά για το τριχωτό της κεφαλής. Και δεν είναι πάντα αποτελεσματικά καθώς, όταν σταματάτε την χρήση τους, οι ψείρες επανέρχονται.

Για αυτό το λόγο θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε φυσικές θεραπείες, για να αντιμετωπίσετε αυτό το ενοχλητικό παράσιτο. Η παρακάτω φυσική συνταγή θα σας λύσει τα χέρια.

Θεραπεία κατά των ψειρών

1

Θα χρειαστείτε:

  • Χτένα λεπτή
  • Στοματικό διάλυμα
  • Ξύδι λευκό
  • Πλαστικές σακούλες αρκετά μεγάλες για ένα κεφάλι
  • Πετσέτες

Πώς να το κάνετε:

1. Βρέξτε τα μαλλιά σας

Σε νεροχύτη ή μπανιέρα, μουλιάστε τα μαλλιά στο στοματικό διάλυμα, αποφεύγοντας το πρόσωπο. Μην το ξεπλύνετε.

2. Καλύψτε τα

Καλύψτε τα μαλλιά σας με την πλαστική σακούλα για 30 λεπτά έως 1 ώρα.

3. Ξεπλύνετε

Ξεπλύνετε τα μαλλιά με νερό και μόνο ένα ξέβγαλμα με ξύδι. Αφήστε το ξύδι στα μαλλιά σας.

4. Τυλίξτε τα

Τυλίξτε τα υγρά μαλλιά σε μια πετσέτα. Αφήστε το κεφάλι καλυμμένο για άλλη 1 ώρα.

5. Ξεπλύνετε

Πλένετε τα μαλλιά με κανονικό σαμπουάν. Χτενίστε τα βρεγμένα μαλλιά με την λεπτή χτένα, αφαιρώντας προσεκτικά τις νεκρές ψείρες και τα αυγά τους. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε καλό φωτισμό.

6. Επαναλάβετε

Επαναλάβετε τη θεραπεία για 3 – 7 ημέρες.

Πιστεύεται ότι τα ισχυρά έλαια στο στοματικό διάλυμα, όπως το θυμάρι, η μέντα και ο ευκάλυπτος, δουλεύουν για να σκοτώσουν τις ζωντανές ψείρες. Το ξύδι σκοτώνει και τις ψείρες και τα αυγά τους. Μόλις τελειώσετε με αυτή τη διπλή θεραπεία, θα πρέπει να δείτε τα νεκρά σώματα παντού στο κεφάλι σας.

Αυτή η φυσική συνταγή πραγματικά απωθεί τις ψείρες.

Άλλα προληπτικά μέτρα, είναι να πείτε στα παιδιά σας να μην μοιράζονται τις βούρτσες μαλλιών, τα καπέλα ή τις πετσέτες τους. Μην ξεχάσετε να πλύνετε κλινοσκεπάσματα και τις μαξιλαροθήκες σε ζεστό νερό με λίγο ξύδι.

Ενώ μερικοί άνθρωποι δεν έχουν υποστεί ποτέ πρόβλημα με ψείρες, εκτιμάται ότι υπάρχουν 6 ως 12 εκατομμύρια παρασιτικών ψειρών ετησίως σε παιδιά ηλικίας 3 ως 11 ετών στις ΗΠΑ!

Credit: TipHero

Αφήστε το σχόλιο σας: