Δείτε αν έχετε επικίνδυνα παράσιτα που ζουν στο σώμα σας, τι τα προκαλεί και πως να τα αντιμετωπίσετε! - Fanpage

Δείτε αν έχετε επικίνδυνα παράσιτα που ζουν στο σώμα σας, τι τα προκαλεί και πως να τα αντιμετωπίσετε!

Υπολογίζεται πως περίπου το 85% των ανθρώπων έχουν προβλήματα με παράσιτα. Τα παράσιτα είναι οργανισμοί που ζουν σε έναν ξενιστή εις βάρος του. Τα εσωτερικά παράσιτα ζουν μέσα στο σώμα και τρέφονται από το φαγητό και το αίμα. Τα σκουλήκια, τα κοκκίδια και τα παράσιτα του αίματος είναι όλοι τύποι εσωτερικών παρασίτων.

Μπορούν να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα υγείας εάν δεν αντιμετωπιστούν. Κάποια καταναλώνουν φαγητό, αφήνοντάς μας πεινασμένους. Άλλα τρέφονται από τα ερυθρά αιμοσφαίρια και προκαλούν αναιμία. Κάποια γεννούν αβγά και προκαλούν φαγούρα, ευερεθιστότητα και αϋπνία.

Τι προκαλεί τα παράσιτα;

 • Διεθνή ταξίδια
 • Κακή υγιεινή
 • Επίσκεψη σε μέρος που είναι γνωστό πως έχει παράσιτα
 • Χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα

73

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα παράσιτα μπορούν να ζουν για χρόνια στο έντερο χωρίς να προκαλούν συμπτώματα. Όταν όμως παρουσιαστούν, περιλαμβάνουν:

 • Πόνους στην κοιλιά
 • Διάρροια
 • Ναυτία ή εμετό
 • Αέρια και φούσκωμα
 • Πόνους στο στομάχι
 • Αίσθηση κόπωσης
 • Απώλεια βάρους
 • Σκουλήκια στα κόπρανα

74

Φυσικές θεραπείες για παράσιτα

Τα παράσιτα μπορούν να πυροδοτήσουν πολλά προβλήματα υγείας. Τα βότανα είναι ένας τρόπος να ενδυναμώσουμε το σώμα και να τα αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να χρησιμοποιούνται όμως υπό την επίβλεψη ειδικού. Δείτε 7 βότανα που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τα παράσιτα φυσικά:

1. Μαύρα καρύδια

Έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν το αίμα και τα έντερα. Είναι επίσης πολύ καλά ενάντια σε μυκητιάσεις. Απλά λιώστε μερικά καρύδια και χρησιμοποιήστε τους χυμούς τους για να σκοτώσετε τα παράσιτα.

2. Γαρύφαλλο

Έχει ισχυρή αντιβακτηριακή, αντιιική και αντιμυκητιακή δράση. Είναι το μόνο βότανο που μπορεί να σκοτώσει εντελώς τα αβγά των παρασίτων. Είναι ακόμα πιο δυνατό εάν συνδυαστεί με τα καρύδια.

75

3. Θυμάρι

Είναι ένα από τα καλύτερα βότανα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε τον θύμο αδένα. Ξυπνάει την άμυνα του σώματος και σταματάει την ανάπτυξη των παρασίτων. Έχεις επίσης πολύ καλή αντιβακτηριακή δράση.

4. Σκόρδο

Κάνει θαύματα ενάντια στα παράσιτα, χάρη στην δυνατή αντιμυκητιακή του δράση. Σκοτώνει επικίνδυνους μικροοργανισμούς και βοηθάει στην απομάκρυνση βαρέων μετάλλων από το σώμα. Επίσης διώχνει ψύλλους, τσιμπούρια και κουνούπια.

76

5. Έλαιο ρίγανης

Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά που αποτρέπουν τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες. Είναι αντιπαρασιτικό, αντιμυκητιακό, αντιιικό και αντιβακτηριακό. Στην ουσία αλλάζει το περιβάλλον στο έντερο με αποτέλεσμα να είναι αφιλόξενο γι’αυτούς τους οργανισμούς.

6. Γη Διατόμων

Απορροφάει παράσιτα όπως το E. coli, την ουσία μεθυλιωμένος υδράργυρος, ιούς, οργανοφωσφορικά υπολείμματα φυτοφαρμάκων, διάφορες τοξίνες και  υπολείμματα ιατρικών φαρμάκων. Μπορεί να σκοτώσει τα εντερικά παράσιτα εξισορροπώντας της εντερική χλωρίδα, καταστρέφοντας ιούς από το σώμα και απορροφώντας τυχόν τοξίνες που μπορεί να σας βλάψουν.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί περισσότερες πληροφορίες για το πώς να χρησιμοποιείτε αυτά τα βότανα για να απαλλαγείτε από παράσιτα!

Credit: davidwolfe.com

Αφήστε το σχόλιο σας: