Δείτε από ΠΟΙΕΣ ασθένειες κινδυνεύετε να αρρωστήσετε με βάση τον μήνα γέννησής σας. Πιο άτυχοι είναι όσοι γεννήθηκαν... - Fanpage

Δείτε από ΠΟΙΕΣ ασθένειες κινδυνεύετε να αρρωστήσετε με βάση τον μήνα γέννησής σας. Πιο άτυχοι είναι όσοι γεννήθηκαν…

Όπως είναι παράξενο και αν ακούγεται, υπάρχουν ήδη διάφορες μελέτες που επικεντρώνονται στον μήνα γέννησης ενός ατόμου και την επιρροή του στην υγεία, τα χρόνια ζωής και ακόμη και την έναρξη της εφηβείας.

Ιανουάριος

1

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τον πρώτο μήνα του έτους υποφέρουν περισσότερο από τον μέσο όρο από την υψηλή αρτηριακή πίεση, καρκίνο του πνεύμονα και καρδιακές παθήσεις. Επιπλέον, ο διαβήτης τύπου 2 και η παχυσαρκία είναι δύο φορές πιο συνηθισμένοι μεταξύ αυτών των ανθρώπων. Αρκετές μελέτες έχουν επίσης καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που γεννιούνται τον Ιανουάριο και τον Δεκέμβριο είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη και σχιζοφρένεια. Έχοντας πει όλα αυτά, κατά μέσο όρο, αυτοί οι άνθρωποι έχουν υψηλό προσδόκιμο ζωής.

Φεβρουάριος

2

Πολλοί άνθρωποι που γεννήθηκαν τον Φεβρουάριο υποφέρουν από εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργίες γύρης, για παράδειγμα. Επιπλέον, ο καρκίνος του πνεύμονα και του προστάτη καθώς και η αγγειακή ασβεστοποίηση (συσσώρευση ασβεστίου) εμφανίζονται πιο συχνά μεταξύ αυτών των ατόμων. Από την άλλη, οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τον Φεβρουάριο σπάνια τους δαγκώνουν τα έντομα και συνήθως σώζονται από τις αναπνευστικές ασθένειες.

Μάρτιος

Οι άνθρωποι που γεννιούνται τον Μάρτιο υποφέρουν συχνά από πόνους στο στήθος. Επιπλέον, οι άκρες (είτε είναι υπέρβαρες είτε ανορεξικές) εμφανίζονται πολύ συχνά στις γυναίκες. Η περιοχή της αδυναμίας των ανθρώπων που γεννήθηκαν τον Μάρτιο είναι η καρδιά. Συχνά πάσχουν από κοιλιακή μαρμαρυγή, διαταραχές της καρδιακής βαλβίδας και καρδιακή ανεπάρκεια. Οι αγγειακές ασβεστώσεις και ο καρκίνος του προστάτη κυριαρχούν επίσης στους ανθρώπους που γεννήθηκαν τον Μάρτιο. Όπως και εκείνοι που γεννήθηκαν τον Φεβρουάριο, οι άνδρες και οι γυναίκες που γεννήθηκαν τον Μάρτιο υποφέρουν από αλλεργίες γύρης.

Απρίλιος

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τον Απρίλιο έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου. Οι καρδιακές παθήσεις καθώς και οι πνευμονικές και αναπνευστικές νόσοι εμφανίζονται επίσης περισσότερο από το συνηθισμένο. Τείνουν επίσης να υποφέρουν περισσότερο από πονόλαιμο, αλλά λιγότερο συχνά από βρογχίτιδα. Κατά την ενήλικη ζωή τους, ίσως εμφανίσουν κατάθλιψη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εξάρτηση από το αλκοόλ μπορεί να είναι ένα ζήτημα εδώ.

Μάιος

3

Πρώτα απ ‘όλα, τα καλά νέα είναι ότι οι άνθρωποι που γεννιούνται τον Μάιο και τον Ιούλιο δεν εμφανίζουν συχνά ασθένειες. Η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου είναι επίσης σημαντικά χαμηλότερη. Ωστόσο, ο κίνδυνος πολλαπλής σκλήρυνσης αυξάνεται και υποφέρουν περισσότερο από υπέρταση και δυσανεξία στη γλουτένη. Εκείνοι που γεννήθηκαν τον Μάιο εμφανίζουν κατάθληψη. Το ποσοστό αυτοκτονίας είναι 17 τοις εκατό υψηλότερο για αυτούς από ό, τι για εκείνους που γεννήθηκαν το φθινόπωρο ή το χειμώνα.

Ιούνιος

Όταν οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τον Ιούνιο αισθάνονται άγχος, συχνά υποφέρουν από έλλειψη όρεξης. Επιπλέον, ο κίνδυνος για ανορεξία είναι 30% υψηλότερος από τον μέσο όρο. Ο κίνδυνος διαβήτη καθώς και καρδιαγγειακών παθήσεων είναι πολύ υψηλός. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τον Ιούνιο σπάνια αναπτύσσουν καρκίνο ή έχουν καρδιακές προσβολές. Είναι επίσης πολύ αισιόδοξοι άνθρωποι και έχουν μια χαρούμενη άποψη για τη ζωή.

Ιούλιος

Η κατάθλιψη δεν είναι ζήτημα για όσους γεννήθηκαν τον Ιούλιο, αφού έχουν καλές διαθέσεις για όλο τον κόσμο! Ωστόσο, το πεπτικό σύστημα καθώς και τα δόντια και τα οστά συχνά υποφέρουν. Επιπλέον, ο διαβήτης τύπου 1 είναι υψηλότερος από τον μέσο όρο. Είναι επίσης περίεργο το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν λιγότερα παιδιά από όλους τους άλλους. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει λόγος να είμαστε ευτυχείς: οι γεννήσεις τον Ιούλιο έχουν τον χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων και σπάνια εμφανίζουν καρκίνο.

Αύγουστος

4

Τα ακάρεα της σκόνης συχνά δυσκολεύουν τη ζωή των ανθρώπων που γεννήθηκαν τον Αύγουστο. Επιπλέον, οι φλεγμονές εμφανίζονται σχετικά συχνά. Ωστόσο, αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια πολύ υγιή καρδιά που τους καθιστά λιγότερο επιρρεπής σε εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές προσβολές. Ο καρκίνος και το άσθμα δεν παίζουν ρόλο στη ζωή των γεννηθέντων του Αυγούστου.

Σεπτέμβριος

Τα μωρά συχνά πρέπει να πολεμήσουν με νευροδερματίτιδα στην παιδική τους ηλικία. Ωστόσο, αυτό εξαφανίζεται με το χρόνο. Επιπλέον, όσοι γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν διαβήτη, καρδιακές παθήσεις ή αμυγδαλίτιδα. Ωστόσο, συχνά υποφέρουν περισσότερο από προβλήματα που σχετίζονται με το στομάχι, βακτηριακές αναπνευστικές λοιμώξεις και αλλεργίες από ακάρεα σκόνης.

Οκτώβριος

5

Εάν γεννηθήκατε αυτόν τον μήνα, πρέπει να είστε αρκετά ισχυρός από τώρα. Τα παιδιά του Οκτωβρίου αγωνίζονται με όλα τα είδη των προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των οστικών καταγμάτων, της οστεοπόρωσης και της φθοράς των δοντιών. Επιπλέον, τα προβλήματα των φλεβών, το άσθμα και άλλες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος εμφανίζονται πάνω από το μέσο όρο για αυτούς τους ανθρώπους. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνεστε υπερβολικά απελπισμένος, αφού οι άνθρωποι που γεννιούνται τον Οκτώβριο τείνουν να ζουν πολύ καιρό και έχουν μικρό κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη, καρδιακές παθήσεις και υπέρταση.

Νοέμβριος

Η οξεία βρογχίτιδα, οι ιογενείς λοιμώξεις, η νευροδερματίτιδα και οι νευρολογικές διαταραχές είναι κοινά προβλήματα για τις γεννήσεις του Νοεμβρίου. Ωστόσο, δεν επηρεάζονται τόσο από τις τυπικές παθολογικές παθήσεις όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Όποιος έχει γενέθλια τον Νοέμβριο, μπορεί να προσβλέπει σε προσδόκιμο ζωής άνω του μέσου όρου. Επιπλέον, οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τον Νοέμβριο τείνουν να αναπαράγονται καλά.

Δεκέμβριος

Όποιος έχει μήνα γενεθλίων τον Δεκέμβριο, έχει πολλές φορές μώλωπες, καθώς ο κίνδυνος τραυματισμού είναι ιδιαίτερα υψηλός. Οι ψυχολογικές ανωμαλίες όπως η σχιζοφρένεια και η μανιακή κατάθλιψη εντοπίζονται ιδιαίτερα συχνά μεταξύ αυτών των ατόμων (8% πάνω από το μέσο όρο). Όσοι γεννήθηκαν τον Δεκέμβριο ζουν μια ιδιαίτερα μεγάλη διάρκεια ζωής και συχνά αποφεύγονται από τον διαβήτη καθώς και από καρδιακές παθήσεις.

Γιατί οι άνθρωποι που γεννιούνται το καλοκαίρι είναι συχνά υγιέστεροι;

6

Τα μωρά που γεννιούνται το καλοκαίρι είναι συχνά βαρύτερα, ψηλότερα και υγιέστερα τη στιγμή που είναι ενήλικες. Επιπλέον, η εφηβεία μπαίνει σε μεταγενέστερο στάδιο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας έρευνας που διεξήχθη μεταξύ 45.000 συμμετεχόντων, η οποία δημοσιεύθηκε στο Heliyon. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η καθυστερημένη εφηβεία συσχετίζεται συνήθως με μια καλύτερη κατάσταση υγείας.

Το ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα αυτών που γεννιούνται το καλοκαίρι αποδίδεται στην αυξημένη πρόσληψη βιταμίνης D της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, τα καλοκαιρινά μωρά εκτίθενται στον ήλιο πολύ νωρίτερα από αυτά που γεννήθηκαν το χειμώνα. Ωστόσο, ο βαθμός στον οποίο έχει στην πραγματικότητα η επίδραση της βιταμίνης D στην υγεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τους πρώτους μήνες της ζωής, πρέπει να διερευνηθεί σε μακροχρόνιες μελέτες.

Ωστόσο, οι επιστήμονες επιθυμούν να επισημάνουν ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβαίνουν παράλληλα με αυτά τα αποτελέσματα της μελέτης για τους μήνες γέννησης και την επιρροή τους σε ασθένειες και προσδόκιμο ζωής. Φυσικά, ένας υγιεινός τρόπος ζωής καθώς και οι γενετικοί παράγοντες παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συνολική υγεία.

Credit: Healthhacks

Αφήστε το σχόλιο σας: