Δείτε ΠΩΣ θα εξαφανίσετε τα Τσιμπούρια από τα Κατοικίδια και την Αυλή σας με Φυσικό Τρόπο! - Fanpage

Δείτε ΠΩΣ θα εξαφανίσετε τα Τσιμπούρια από τα Κατοικίδια και την Αυλή σας με Φυσικό Τρόπο!

Όσο ανοίγει ο καιρός, αρχίζουν να παρουσιάζονται προβλήματα με παράσιτα. Εάν το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε είναι τα τσιμπούρια, τότε σας έχουμε μερικούς τρόπους που μπορούν να σας βοηθήσουν. Όπως και με τους ψύλλους ή τα κουνούπια, μπορείτε να φτιάξετε ένα μίγμα που μπορεί να τα απωθεί και να τα σκοτώνει.

Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να το φτιάξετε φυσικά, αφού τα βαριά χημικά είναι επικίνδυνα όταν τα κατοικίδιά σας παίζουν μαζί με τα παιδιά σας. Μία από τις καλύτερες λύσεις είναι να χρησιμοποιήσετε κέδρο. Πιθανώς να γνωρίζετε πως απωθεί τον σκόρο αλλά η αλήθεια είναι ότι απωθεί και τα τσιμπούρια.

63

Πώς λειτουργεί

Κάποια είδη κέδρου περιέχουν μια χημική ένωση που λέγεται nootkatone, η οποία σκοτώνει και απωθεί τα τσιμπούρια. Ένας από τους τρόπους που τα σκοτώνει είναι αφυδατώνοντάς τα. Επίσης, τους προκαλεί γαλακτωματοποίηση και έτσι το λίπος τους υγροποιείται.

Εκτός από αυτά, τους προκαλεί ασφυξία και μειώνει τον μεταβολισμό και την αναπαραγωγή τους. Το καλύτερο είναι πως δεν χρειάζεται καν να το φάνε για να έχει αποτέλεσμα!

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Σε διάφορα προϊόντα, ο όρος κέδρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει διάφορες εκδόσεις του ελαίου. Μπορείτε να βάλετε το έλαιο πάνω στα ρούχα σας πριν βγείτε έξω, αν γνωρίζετε πως η περιοχή έχει πολλά τσιμπούρια και έτσι θα λειτουργήσει σαν απωθητικό.

Αν θέλετε να το βάλετε πάνω στο δέρμα σας, διαλύστε σε 1/3 κούπας απεσταγμένου νερού 1 κ.σ από αμαμηλίδα, 20 σταγόνες από έλαιο κέδρου και 20 σταγόνες ελαίου από τριαντάφυλλο γεράνι και βάλτε το μίγμα σε ένα μπουκάλι σπρέι.

Μία άλλη εναλλακτική που κάνει και για ανθρώπους και για ζώα είναι 1 κούπα νερό + 2 κούπες λευκό ξύδι + 10-20 σταγόνες έλαιο κέδρου. Προσοχή όμως να μην ψεκάσετε γύρω από το πρόσωπο ή τις ευαίσθητες περιοχές.

Στον κήπο σας, το έλαιο κέδρου κάνει θαύματα. Χρησιμοποιήστε 1 λίτρο νερού, 1 κ.γ υγρό σαπούνι, 1-2 κ.γ έλαιο κέδρου και 2 κ.σ άλατα Epsom. Ψεκάστε το μίγμα στο γρασίδι ή στα φυτά σας.

Για να σκοτώσετε με το έλαιο αυτό τα τσιμπούρια, ανακατέψτε 1 κούπα λευκό ξύδι με 1-2 κ.γ έλαιο κέδρου και ψεκάστε κατευθείαν πάνω στο τσιμπούρι.

Σημείωση: Οι έγκυες γυναίκες θα ήταν καλό να το αποφεύγουν εκτός αν τους το επιτρέψει ο γιατρός τους.

Τα τσιμπούρια ευθύνονται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό για την νόσο του Lyme. Οπότε με αυτούς τους τρόπους μπορείτε να περιορίσετε την εξάπλωσή της και μάλιστα με φυσικό τρόπο. 

Credit: tiphero.com

Αφήστε το σχόλιο σας: