Δείτε ΤΙ αποκαλύπτουν για την υγεία μας 5 διαφορετικοί τύποι Πονοκεφάλων! - Fanpage

Δείτε ΤΙ αποκαλύπτουν για την υγεία μας 5 διαφορετικοί τύποι Πονοκεφάλων!

Όλοι παθαίνουμε πονοκεφάλους μια στο τόσο. Υπάρχουν όμως χιλιάδες διαφορετικοί τύποι πονοκεφάλων και εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο ψάχνουν ιατρική βοήθεια για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους. Οι επιστήμονες ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι τους προκαλεί ή πώς ακριβώς να τους αντιμετωπίσουν.

Ενώ ένας πονοκέφαλος μπορεί να προκληθεί από κάτι απλό όπως αφυδάτωση ή κούραση, θα μπορούσε επίσης να είναι σημάδι από κάτι πολύ πιο σοβαρό. Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Dr. Sakib Qureshi, νευρολόγος, μας εξηγεί τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσουμε που ξεχωρίζουν έναν απλό πονοκέφαλο με κάτι που μπορεί να απειλήσει τη ζωή μας.

Πριν πάρετε μερικά χάπια για να μειώσετε τα συμπτώματα, πάρτε λίγο χρόνο για να παρατηρήσετε και να δείτε μήπως συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό. Υπάρχουν 4 κύριοι τύποι πονοκεφάλων και κάθε ένας λέει κάτι για το σώμα μας. Ξέροντας τον τύπο πονοκεφάλου που έχετε, μπορείτε να αποφασίσετε και πώς να τον αντιμετωπίσετε.

1. Πονοκέφαλος «χιονοστιβάδα»

Σπάνια μορφή πονοκεφάλου αλλά ανυπόφορη. Συνήθως «χτυπάει» αργά τη νύχτα και διαρκεί από 15 λεπτά μέχρι 3 ώρες. Αισθάνεστε σαν να τρυπάει κάποιος το μάτι σας!

Άμεση ανακούφιση: Αν ξαπλώσετε η κατάσταση θα χειροτερέψει οπότε καλύτερα περπατήστε. Αν ο πόνος επιμείνει ή είναι ο χειρότερος που είχατε ποτέ, μεταφερθείτε άμεσα σε ένα νοσοκομείο.

Πως να τον αποφύγετε: Συνήθως εμφανίζονται όταν το βιολογικό σας ρολόι δε λειτουργεί σωστά. Αποφύγετε το μεσημεριανό ύπνο, το αλκοόλ και φάρμακα που διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία.

2. Ημικρανία

Άμεση ανακούφιση: Δοκιμάστε το Excedrin (περιέχει ασπιρίνη, ακεταμινοφαίνη και καφεΐνη) και ξαπλώστε σε ένα σκοτεινό, ήσυχο μέρος.

Πως να τον αποφύγετε: Κρατήστε ημερολόγιο των ημικρανιών σας (συμπτώματα, περιβαλλοντικούς παράγοντες κλπ). Έτσι θα βρείτε το μοτίβο που πυροδοτεί τις ημικρανίες σας και θα μπορέσετε να τις ελέγξετε. Αν υποφέρετε παραπάνω από μία φορές το μήνα, συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

3

3. Χρόνιες ημικρανίες

Συνήθως επηρεάζουν περισσότερες γυναίκες από άντρες και χτυπούν πάνω από το μάτι. Επαναλαμβάνεται και μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά και να προκαλέσει έντονο πόνο στην μία πλευρά του κεφαλιού. Η αιτία δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα, αλλά όταν συμβαίνει, ενεργοποιούνται κάποια νεύρα στην βάση του εγκεφάλου.

Άμεση ανακούφιση: Ένα πολύ χρήσιμο συστατικό είναι η κρέμα καψαϊκίνης που βρίσκεται στις πιπεριές καγιέν. Βάλτε λίγη κρέμα στην περιοχή του πόνου και θα δείτε μεγάλη ανακούφιση.

Πως να τον αποφύγετε: Αν τα μέτρα για τις συνηθισμένες ημικρανίες (δείτε παραπάνω) δε σας βοηθούν (εφόσον τα δοκιμάσατε για ένα 3μηνο περίπου), ψάξτε να δείτε αν η ασφάλειά σας καλύπτει το Botox. Έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνει τη συχνότητα των πονοκεφάλων.

4. Πονοκέφαλος «κοιλότητας»

Τεχνικά δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, όμως τα συμπτώματα είναι πίεση στο κεφάλι σας που οφείλεται σε συμφόρηση ή ημικρανία που «χτυπάει» σε περιοχές με κοιλότητες, όπως η μύτη.

Άμεση ανακούφιση: Ενυδατωθείτε για να αραιώσετε το φλέγμα και στη συνέχεια κάντε ένα ζεστό ντους για να φύγει τελείως. Ένα ρινικό αποσυμφορητικό (όπως το Sudafed) μπορεί να βοηθήσει.

Πως να τον αποφύγετε: Εάν είστε αλλεργικοί, φροντίστε να αποφύγετε τα αίτια των αλλεργιών σας και να παίρνετε κανονικά τα φάρμακά σας.

Credit: davidwolfe.com

Αφήστε το σχόλιο σας: