Διορθώστε την στάση του σώματός σας και αποκτήστε ίσια πλάτη με ΑΥΤΕΣ τις 10 εύκολες Ασκήσεις! - Fanpage

Διορθώστε την στάση του σώματός σας και αποκτήστε ίσια πλάτη με ΑΥΤΕΣ τις 10 εύκολες Ασκήσεις!

Η σωστή στάση του σώματος εξασφαλίζει καλή υγεία, χαρίζει αυτοπεποίθηση και βοηθά ακόμη και οπτικά να χάσετε μερικά κιλά. Αλλά, παρ ‘όλα αυτά, πολλοί από εμάς συχνά καμπουριάζουμε, ιδιαίτερα όταν καθόμαστε μπροστά από υπολογιστή.

Σας δείχνουμε 10 απλές ασκήσεις και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να ισιώσετε την πλάτη σας και να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ασκήσεις για ίσια πλάτη

1. Καλώς ήρθατε

1

Βάλτε τα χέρια σας πίσω από την πλάτη σας και ενώστε τις παλάμες όπως φαίνεται στην εικόνα. Είναι σημαντικό οι αγκώνες να είναι ευθυγραμμισμένοι. Οι ωμοπλάτες κατά τη διάρκεια της άσκησης θα πρέπει να ασκούν πίεση η μία στην άλλη. Κρατήστε αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα.

2. Κλειδαριά

2

Ξεκινήστε βάζοντας το ένα χέρι πίσω από την πλάτη σας, και το άλλο σηκώστε το και λυγίστε το στον αγκώνα. Σφίξτε τα χέρια σας τραβώντας τον αγκώνα του σηκωμένου χεριού προς τα επάνω. Μετά από 5 δευτερόλεπτα αλλάζουν χέρια.

3. Στρίψιμο

3

Χωρίς να αλλάζει η θέση του κάτω μέρος του σώματος, βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας και περιστρέψτε το επάνω μέρος του κορμού προς τα αριστερά, έτσι ώστε οι ώμοι να είναι κάθετοι προς το πίσω μέρος της καρέκλας. Κρατήστε για 5 δευτερόλεπτα αυτή τη θέση, και στη συνέχεια, γυρίστε προς τα δεξιά.

4. Κλίσεις

4

Καθίστε στην άκρη της καρέκλας και σπρώξτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας. Στη συνέχεια, λυγίστε τη πλάτη και κοιτάξτε το ταβάνι. Τραβήξτε αργά το κεφάλι προς τα πίσω, ακόμα κοιτώντας ψηλά, και ακουμπήστε το κεφάλι στη πλάτη της καρέκλας.

5. Σταθείτε όρθιοι

5

Σταθείτε όπως φαίνεται στην εικόνα. Βεβαιωθείτε ότι το τείχος αγγίζει και τους δύο ώμους, τους γλουτούς και τις γάμπες. Πιέστε τους κοιλιακούς και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές.

6. Πτώση

6

Αυτή η άσκηση αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης. Συνεχίστε να στέκεστε ενάντια σε έναν τοίχο, έχοντας τα χέρια στο πλάι και σιγά-σιγά γείρετε το σώμα σας προς τα εμπρός, χωρίς να λυγίζετε τα γόνατα. Παραμείνετε σε αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα.

Σωστή στάση

1. Πιέστε τους κοιλιακούς

7

Η στάση διατηρείται, όχι μόνο με τους μύες της πλάτης, αλλά και με το στομάχι. Έτσι, όταν σφίγγουμε τους κοιλιακούς, η πλάτη ευθυγραμμίζεται. Μια φαρδιά ζώνη, φούστα ή παντελόνι με ψηλή μέση θα βοηθήσουν στην στήριξη των κοιλιακών μυών στην απαιτούμενη κατάσταση.

2. Eιδική στάση του σώματος

8

Καθίστε στην άκρη μιας καρέκλας, τοποθετήστε το ένα πόδι κάτω από τη καρέκλα (όσο πιο μέσα, τόσο το καλύτερο), και το άλλο πόδι τραβήξτε το προς τα εμπρός. Αυτή η στάση θα ισιώσει την πλάτη σας και διατηρώντας την ισορροπία της. Καθίστε σε αυτή τη στάση μετά την ολοκλήρωση κάθε άσκησης.

3. Βάρος στην πλάτη

9

Όταν εργάζεστε μπροστά στον υπολογιστή κρεμάστε κάποιο αντικείμενο που θα σας τραβήξει προς τα πίσω, ώστε να κρατήσετε τη πλάτη σας ίσια. Μπορείτε να χρησιμοποιήστε μια απλή κρεμάστρα.

4. Βάρος στο στήθος

10

Κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού, κρεμάστε μια τσάντα μπροστά στο στήθος, γεμίζοντας τη με κάποιο βάρος. Το σώμα θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει το βάρος και οι ώμοι θα τραβηχτούν προς τα πίσω για να διατηρηθεί η ισορροπία.

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: