Εσείς το Γνωρίζετε; Δεν Φαντάζεστε ΤΙ αποκαλύπτει το Πηγούνι σας για την παιδική σας Ηλικία! - Fanpage

Εσείς το Γνωρίζετε; Δεν Φαντάζεστε ΤΙ αποκαλύπτει το Πηγούνι σας για την παιδική σας Ηλικία!


«Τα πηγούνια μας μπορούν να αποκαλύψουν κάτι για την παιδική μας ηλικία μας», πίστευαν οι επιστήμονες. Εξέτασαν περίπου 6.600 έφηβους από 12 μέχρι 17 ετών, και είχαν δίκιο.

Σας αποκαλύπτουμε πώς η παιδική ηλικία επηρεάζει το σχήμα του πηγουνιού και το σαγόνι.

Το προεξέχων πηγούνι (προγναθισμός)

1

Τα άτομα με προεξέχων σαγόνι μπορεί να υπερηφανεύονται για το μυώδες σώμα και τον δυνατό σκελετό τους, αλλά έχουν και μια τάση να είναι υπέρβαροι. Αν το σαγόνι είναι συμμετρικό, τότε είναι ένα χαρακτηριστικό που κληρονόμησε από τον ένα γονιό ή τους προγόνους του.

Προς τα μέσα πηγούνι

2

Το προς τα μέσα πηγούνι, αντιθέτως, αποκαλύπτει ελάχιστα ανεπτυγμένους μύες, αλλά έναν ευέλικτο σκελετό και έλλειψη τάσης για παχυσαρκία, και μια προδιάθεση για αχρωματοψία. Όσοι γεννιούνται με τέτοιο πηγούνι είναι ελλιποβαρείς. Συμμετρικό προς τα μέσα πηγούνι είναι επίσης ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό.

Ασύμμετρη σιαγόνα

3

Η ασυμμετρία της γνάθου – δεν είναι έμφυτη, αλλά επίκτητο γνώρισμα. Αυτό εμφανίζεται εξαιτίας έκθεσης σε στρεσογόνες καταστάσεις ως παιδί, όπως η έλλειψη πρωτεϊνών, πρόωρος απογαλακτισμός, έκθεση σε βαρέα μέταλλα, παχυσαρκία και κάπνισμα. Η αιτία θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη οικογένεια ή οικογένεια χαμηλού εισοδήματος, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη διατροφή ή την ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης.

Ασύμμετρο μπορεί το προεξέχων και το προς τα μέσα πηγούνι. Σύμφωνα με την έρευνα, τέτοιο πηγούνι είχε 1 στους τέσσερις συμμετέχοντες. Η ήπια ασυμμετρία δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι, και μπορεί να ελεγχθεί από ορθοδοντικό. Αλλά υπάρχουν τρόποι για να ελέγξετε τον εαυτό σας. Έτσι, έχετε μια ασύμμετρη δομή της γνάθου, εάν:

  • μασάτε περισσότερο από την δεξιά ή την αριστερή πλευρά
  • τα δόντια σας λιώνουν, και δεν τρίβουν το φαγητό
  • η πλάκα εμφανίζεται περισσότερο σε ορισμένα δόντια
  • μερικές φορές υπάρχει αιμορραγία ούλων

Συμμετρικό ομαλό πηγούνι

4

Η ομαλή συμμετρική δομή της γνάθου, σύμφωνα με τη μελέτη, αναφέρει ότι είναι εντελώς κληρονομικό χαρακτηριστικό, το οποίο δεν επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες και το περιβάλλον.

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: