Η ψυχολογία αποκαλύπτεται από τον ιδρώτα - Fanpage

Η ψυχολογία αποκαλύπτεται από τον ιδρώτα

Ο ιδρώτας μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τη ψυχολογία μας, σύμφωνα με νέα έρευνα, καθώς η ευτυχία μεταφέρεται με την αίσθηση της όσφρησης!

Οι επιστήμονες βρήκαν, ότι οι οσμές που παράγονται από τον οργανισμό μας μπορούν να «επικοινωνήσουν» τη χαρά μας στους άλλους –φαινόμενο γνωστό ως «χημειο-σηματοδότηση».

Για τις ανάγκες της μελέτης τους, οι ερευνητές συνέλλεξαν ιδρώτα από «αποστολείς» συμμετέχοντες σε χαρούμενη, φοβισμένη και ουδέτερη συναισθηματική κατάσταση, χρησιμοποιώντας ειδικά pads που τοποθέτησαν κάτω από τις μασχάλες τους, ενώ παρακολουθούσαν διαφορετικά κλιπ ταινιών. Στη συνέχεια, τα τοποθέτησαν μέσα σε βάζα και τα έδωσαν στους συμμετέχοντες-«δέκτες» για να… πάρουν μια μυρωδιά σε τυχαία σειρά.

Ένας ηλεκτρομυογράφος μετρούσε τις ανεπαίσθητες διαφορές στη δραστηριότητα των μυών του προσώπου τους, ως συνάρτηση του συναισθήματος που βίωναν, το οποίο προκαλούνταν από τον ιδρώτα που μύριζαν.

Η έκθεση στον ιδρώτα από τους χαρούμενους «αποστολείς» προκάλεσε μια πιο ευτυχισμένη έκφραση προσώπου, σε σχέση με αυτή από τους φοβισμένους ή ουδέτερους «αποστολείς».

Αφήστε το σχόλιο σας: