Μας είπαν ότι τα Μακαρόνια δεν κάνουν καλό γιατί Παχαίνουν. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ Διαφορετική... - Fanpage

Μας είπαν ότι τα Μακαρόνια δεν κάνουν καλό γιατί Παχαίνουν. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ Διαφορετική…

Τα ζυμαρικά είναι το αγαπημένο πιάτο πολλών ανθρώπων. Παρά το γεγονός ότι είναι τόσο νόστιμα, έχουν μια πολύ κακή φήμη, αφού αποτελούνται κυρίως από υδατάνθρακες. Σε συνδυασμό με μια λιπαρή ή κρεμώδη σάλτσα, τα ζυμαρικά θεωρούνται ότι δίνουν κιλά… τουλάχιστον αυτό πιστεύαμε μέχρι τώρα!

1

Τώρα όμως όλα θα αλλάξουν… Μια μελέτη που έγινε στην Ιταλία σε 20.000 υγιείς ανθρώπους, έχει δείξει ότι η κατανάλωση σπαγγέτι και άλλων ζυμαρικών δεν οδηγεί στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Στην πραγματικότητα, ισχύει το αντίθετο: η κατανάλωση ζυμαρικών μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος!

2

Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο συγγραφέας της μελέτης, ο George Pounis, από το «Istituto Neurologico Mediterraneo» στη Σόρα της Ιταλίας. «Οι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος συχνά κόβουν τα ζυμαρικά από τη διατροφή τους. Αλλά τα δεδομένα μας δείχνουν ότι αυτό είναι λάθος.»

3

Φυσικά, υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξετε: τα ζυμαρικά είναι καλύτερα να καταναλώνονται με ψάρια, ελαιόλαδο, λαχανικά ή σκόρδο. Σάλτσα κρέατος, μπέικον ή κρέμα εξακολουθούν να συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους και θα πρέπει να αποφεύγονται από τους λάτρεις των ζυμαρικών που θέλουν να παραμείνουν λεπτοί.

4

Και πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στο μέγεθος της μερίδας σας. Η μεγαλύτερη μερίδα των ζυμαρικών που κατανάλωσαν οι υγιείς συμμετέχοντες στη μελέτη, ήταν λιγότερο από ένα φλιτζάνι. Τα ζυμαρικά θα πρέπει να εξακολουθούν να αποτελούν μικρό μέρος της διατροφής σας, η οποία θα πρέπει να αποτελείται κυρίως από φρούτα και λαχανικά.

5

Θα μπορούσατε επίσης να αντικαταστήσετε τα δημητριακά σας με ολικής αλέσεως για μια επιπλέον δόση φυτικών ινών. Και είναι σημαντικό να συνδυάζετε την υγιεινή σας διατροφή με άφθονο νερό και άσκηση.

Οι βόλτες, το ανεβοκατέβασμα στις σκάλες ή το κολύμπι είναι όλοι ιδανικοί τρόποι για να ενισχύσετε την κίνησή σας.

Τίποτα δεν θα σας σταματήσει από το να χάσετε βάρος, ούτε καν το αγαπημένο σας πιάτο ζυμαρικών!

Credit: Hefty

Αφήστε το σχόλιο σας: