Μετά από αυτό, δεν Ξαναπετάξαμε τις Φλούδες από τα Κρεμμύδια! Κάνει Θαύματα! - Fanpage

Μετά από αυτό, δεν Ξαναπετάξαμε τις Φλούδες από τα Κρεμμύδια! Κάνει Θαύματα!

Ένα κοινό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι να πετάνε τις φλούδες από τα κρεμμύδια. Όμως, πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι η φλούδα των κρεμμυδιών είναι πλούσια σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την υγεία μας σε πολλά επίπεδα.

Για παράδειγμα, το εξωτερικό, καφέ στρώμα των κρεμμυδιών είναι γεμάτο με φυτικές ίνες, φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία του δέρματος.

Η φλούδα από τα κρεμμύδια είναι πλούσια σε μία ουσία που ονομάζεται κερσετίνη, η οποία με τη σειρά της είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη μείωση της υπέρτασης και την πρόληψη των φραγμένων αρτηριών Επιπλέον, έχει αντικαρκινικές, αντιμυκητιακές, αντι-βακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Αν συμπεριλάβετε την φλούδα του κρεμμυδιού στη διατροφή σας, μπορεί να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο:

  • καρδιαγγειακής νόσου
  • καρκίνου του παχέος εντέρου
  • παχυσαρκίας
  • διαβήτη τύπου 2
  • γαστρεντερικών προβλημάτων

Αν θέλετε ένα καταπληκτικό ρόφημα αποτοξίνωσης, που μπορείτε να ετοιμάσετε πολύ εύκολα, απλώς βράστε τις φλούδες από τα κρεμμύδια, στραγγίξτε και καταναλώστε σε τακτική καθημερινή βάση.

Μπορείτε επίσης να συλλέξετε τις φλούδες και να τις αποθηκεύστε το σε ένα γυάλινο βάζο. Έτσι, όταν θέλετε να φτιάξετε το ημερήσιο σας τσάι, απλά αρπάξτε μερικά κομμάτια, καλύψτε τα με νερό που βράζει και βράστε για περίπου 15 λεπτά. Σουρώστε και πιείτε το τσάι πριν πάτε για ύπνο. Η κερσετίνη που περιέχει έχει επίσης καταπραϋντικά αποτελέσματα, ο οποίος είναι και ο λόγος που αυτό το τσάι είναι προτιμότερο να καταναλώνεται πριν τον ύπνο.

Ενώ οι φλούδες των κρεμμυδιών δεν είναι βρώσιμες, μπορείτε εύκολα να τις χρησιμοποιήσετε σε σούπες ή ως βάση για στιφάδο. Μπορείτε επίσης να τις προσθέσετε σε σπιτική συνταγή για τσίλι.

Η κερσετίνη, το κύριο συστατικό της φλούδας, είναι ισχυρό φλαβονοειδές – αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τον καρκίνο. Πολλοί όμως δεν γνωρίζουν ότι τα επίπεδα κερσετίνης είναι υψηλότερα στα εξωτερικά στρώματα του κρεμμυδιού.

Σύμφωνα με την έρευνα, η φλούδα κρεμμυδιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε δίαιτα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι οποίες είναι επωφελής για την τακτική και φυσιολογική κίνηση του εντέρου. Επιπλέον, οι αδιάλυτες φυτικές ίνες αποβάλλουν τα τοξικά απόβλητα από το παχύ έντερο και εξισορροπούν τα εντερικά επίπεδα του pH.

Σημείωση: Οι έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες συνιστάται να μην καταναλώνουν φλούδες κρεμμυδιού σε οποιαδήποτε μορφή.

Credits: Healthy Food Team

Αφήστε το σχόλιο σας: