Προσοχή! Τα αποστήματα στα Δόντια είναι άκρως Επικίνδυνα. Δείτε 11 Σπιτικά Γιατροσόφια για να τα αντιμετωπίσετε! - Fanpage

Προσοχή! Τα αποστήματα στα Δόντια είναι άκρως Επικίνδυνα. Δείτε 11 Σπιτικά Γιατροσόφια για να τα αντιμετωπίσετε!

Το δόντι με απόστημα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μία μόλυνση στην ρίζα του δοντιού ή ανάμεσα στο ούλο και το δόντι. Αυτή η μόλυνση μπορεί να προκαλέσει φθορά στα δόντια και προκαλείται από βακτήρια που μπαίνουν και εξαπλώνονται μέχρι την ρίζα.

Εάν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο και φλεγμονή. Το επηρεασμένο δόντι χάνει την ικανότητα να πολεμήσει την μόλυνση και αν φτάσει μέχρι την ρίζα, το δόντι πεθαίνει και ο πόνος μειώνεται. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως η μόλυνση έχει γιατρευτεί, αλλά θα συνεχίσει να εξαπλώνεται και να καταστρέφει τους γύρω ιστούς.

Μπορεί να εξαπλωθεί μέχρι και το κόκαλο και να προκαλέσει θανατηφόρες επιπλοκές. Ένα απόστημα μπορεί να προκληθεί από ουλίτιδα, κακή υγιεινή, τερηδόνα και διατροφή με υψηλή ζάχαρη. Τα συμπτώματα είναι έντονος πόνος, δυσκολία στο μάσημα, πρησμένοι λεμφαδένες κάτω από το σαγόνι, πυρετός και γενική δυσφορία.

Δείτε παρακάτω μερικές σπιτικές θεραπείες για τα Αποστήματα των δοντιών

3

Ξέπλυμα με νερό και αλάτι

Το αλάτι έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που μειώνουν την φλεγμονή και αποτρέπουν άλλες μολύνσεις.

Θα χρειαστείτε:

½ κ.γ αλάτι
1 ποτήρι ζεστό νερό

Πλύσεις με έλαια

Μπορούν να μειώσουν τους πληθυσμούς των βακτηρίων και των τοξινών στο στόμα και να βελτιώσουν την στοματική υγεία.

Θα χρειαστείτε:

1 κ.γ ελαίου καρύδας
Ζεστό νερό

Κρατήστε το έλαιο για περίπου 15 λεπτά στο στόμα σας και μετά φτύστε το. Ξεπλύντε καλά με ζεστό νερό.

Σκόρδο

Έχει πολύ καλές αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο του πρηξίματος.

Θα χρειαστείτε:

3-4 σκελίδες σκόρδο

Καθαρίστε καλά τις σκελίδες και μετά πιέστε τις για να βγουν οι χυμοί τους. Βάλτε τους πάνω στο απόστημα. Επαναλάβετε τουλάχιστον 2 φορές κάθε μέρα.

Μαύρο τσάι

Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά που βοηθούν ενάντια στις μολύνσεις.

Θα χρειαστείτε:

Ζεστό νερό
Μαύρο τσάι

Βάλτε ένα σακουλάκι με μαύρο τσάι σε ζεστό νερό για μερικά λεπτά. Μετά βγάλτε το και τοποθετήστε το στην επηρεασμένη περιοχή. Αφήστε το εκεί για μερικές ώρες και ξεπλύντε το στόμα σας με ένα διάλυμα αλατόνερου. Επαναλάβετε μία φορά τη μέρα για μερικές εβδομάδες.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Έχει αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν ενάντια στα αποστήματα.

Θα χρειαστείτε: 

2 κ.γ υπεροξειδίου του υδρογόνου
1 κ.γ ζεστό νερό

Αναμίξτε το υπεροξείδιο του υδρογόνου με 1 κ.γ ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε το μίγμα για να ξεπλύνετε καλά το στόμα σας και μετά φτύστε. Επαναλάβετε κάθε μέρα για μερικές εβδομάδες.

Μηλόξυδο

Έχει πολύ καλές αντιβακτηριακές, αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο και την φλεγμονή.

Θα χρειαστείτε:

1. κ.σ μηλόξυδο

Βάλτε το στο στόμα σας και αφήστε το εκεί για 5 λεπτά πριν το φτύσετε. Ξεπλύντε με ζεστό νερό. Επαναλάβετε 2-4 φορές κάθε μέρα για ένα μήνα.

Κουρκουμάς

Χρησιμοποιείται συχνά για να μειώσει την φλεγμονή σε ένα απόστημα. Έχει αντιβιοτικές, αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθάει γενικά την υγιεινή του στόματος.

Θα χρειαστείτε:

Ζεστό νερό
1 κ.γ σκόνη κουρκουμά

Ανακατέψτε την σκόνη με λίγο νερό για να φτιάξετε μία πάστα και μετά βάλτε την πάνω στο επηρεασμένο δόντι. Αφήστε την για περίπου 15 λεπτά και μετά ξεπλύντε.

Έλαιο ρίγανης

Έχει αντιβακτηριακές, αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν ενάντια σε μία μόλυνση. Επίσης βοηθάει το ανοσοποιητικό και επιταχύνει την διαδικασία επούλωσης

Θα χρειαστείτε:

2-3 σταγόνες ελαίου ρίγανης
Μπατονέτα

Ρίξτε λίγες σταγόνες από το έλαιο αυτό πάνω στην μπατονέτα. Βάλτε την πάνω στο δόντι για αφήστε την για περίπου 5 λεπτά.

Έλαιο μέντας

Έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να ανακουφίσει από τον πόνο και την φλεγμονή.

Θα χρειαστείτε:

2-4 σταγόνες ελαίου μέντας
Μπατονέτα

Ρίξτε λίγες σταγόνες πάνω στην μπατονέτα και βάλτε την πάνω στην προβληματική περιοχή. Κρατήστε την πάνω στο δόντι για μερικά λεπτά.

Πατάτα

Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και είναι αλκαλική στην φύση της, αλλά με όξινες ιδιότητες. Έτσι μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση νεκρών κυττάρων και άλλων τοξινών.

Πάρτε μία φέτα από ωμή πατάτα και βάλτε την πάνω στην περιοχή με το πρόβλημα. Αφήστε το εκεί για 30 λεπτά ή για όλο το βράδυ.

Χαμομήλι

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να θεραπεύσουν τους τραυματισμένους ιστούς.

Πιείτε 3 με 4 κούπες από χαμομήλι κάθε μέρα. Αλλιώς μπορείτε όπως και στο μαύρο τσάι, να βάλτε ένα σακουλάκι με χαμομήλι πάνω στο απόστημα.

Δείτε μερικές συμβουλές για να αποφύγετε την ανάπτυξη ενός αποστήματος:

Να πλένετε τα δόντια σας δύο φορές τη μέρα.
Να χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα κάθε πρωί μετά το βούρτσισμα.
Κόψτε το κάπνισμα.
Αποφύγετε τις πολλές τσίχλες.
Αποφύγετε το έτοιμο φαγητό και τις ανθυγιεινές επιλογές γενικά.
Αποφύγετε την καφεΐνη.

Δεν λέμε πως όλα αυτά μπορούν να αντικαταστήσουν την επίσκεψη σε έναν ειδικό. Να συμβουλεύεστε πάντα τον οδοντίατρό σας για ότι σας απασχολεί και να ακολουθείτε τις οδηγίες του. 

Credit: theheartysoul.com

Αφήστε το σχόλιο σας: