ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτή είναι η ΣΩΣΤΗ στάση που Πρέπει να έχει το Σώμα μας όταν Χρησιμοποιούμε ένα Smartphone! - Fanpage

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτή είναι η ΣΩΣΤΗ στάση που Πρέπει να έχει το Σώμα μας όταν Χρησιμοποιούμε ένα Smartphone!

Η κακή στάση του σώματος έχει αρχίσει να γίνεται η μάστιγα του 21ου αιώνα. Ένα άτομο που έχει συνεχώς κακή στάση μπορεί να κάνει πολύ κακό στην σπονδυλική του. Επειδή χρησιμοποιούμε συνεχώς smartphones και άλλες παρόμοιες συσκευές, πολλοί περνάνε έως και 4 ώρες τη μέρα σε μία στάση αφύσικη που τους κάνει κακό.

Γι’αυτό και εμείς αποφασίσαμε να σας δείξουμε πώς είναι ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιούμε το κινητό, χωρίς να χαλάμε την υγεία μας. Δείτε τις συμβουλές που ακολουθούν!

13

Έρευνες έχουν δείξει πως η στάση του σώματος κάποιου μπορεί να επηρεάσει την συναισθηματική του κατάσταση. Κάποιος που πάσχει από χρόνια κατάθλιψη συνήθως παίρνει μία πόζα που μοιάζει με την iκαμπούρα.

Στο παρελθόν, κυρίως οι ηλικιωμένοι ζητούσαν ιατρική βοήθεια για προβλήματα στην πλάτη, αλλά τώρα οι γιατροί βλέπουν πως το ίδιο πρόβλημα γίνεται ολοένα πιο συνηθισμένο σε μικρότερες ηλικίες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της iκαμπούρας: τεντωμένος λαιμός, βυθισμένοι ώμοι και χέρια τραβηγμένα προς τον κορμό.

Έχοντας τη σωστή πόζα, αυτό μπορεί να αυξήσει την αποδοτικότητά μας στη δουλειά και την αντοχή μας στο άγχος.

14

5 απλά πράγματα για να μειώσετε τον κίνδυνο προβλημάτων στην πλάτη: 

  • Να τεντώνετε τακτικά το κεφάλι σας και τους μυς του, πηγαίνοντας το κεφάλι από την μία πλευρά στην άλλη.
  • Κάντε μασάζ στους ώμους, τους πλάγιους μυς του λαιμού και στην περιοχή ανάμεσα από τις ωμοπλάτες.
  • Σταθείτε σε μία πόρτα, τεντώστε τα χέρια σας και λυγίστε τον θώρακα. Αυτό θα βοηθήσει να χαλαρώσουν οι μυς που έχουν παραμείνει ακίνητοι για πολύ ώρα.
  • Εάν χρησιμοποιείτε το κινητό σας για πάνω από 10 λεπτά, πιέστε το πηγούνι σας προς τον λαιμό και σφίξτε τις ωμοπλάτες μεταξύ τους. Επαναλάβετε αρκετές φορές, κρατώντας τη θέση αυτή για 10 δευτερόλεπτα.
  • Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το κινητό σας να θυμάστε πως η σωστή στάση μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε πολλά προβλήματα υγείας στο μέλλον.

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: