Σημαντικό: Δείτε ΤΙ πρέπει να κάνετε αν κολλήσει ένα ψαροκόκκαλο στο λαιμό σας! - Fanpage

Σημαντικό: Δείτε ΤΙ πρέπει να κάνετε αν κολλήσει ένα ψαροκόκκαλο στο λαιμό σας!

Τρώτε ένα τέλεια μαγειρεμένο ψάρι και τότε νιώθετε ένα ψαροκκόκαλο να κολλάει στο λαιμό σας. Αυτό που ξεκίνησε ως ένα ευχάριστο γεύμα μετατρέπεται γρήγορα σε μια δυσάρεστη και δυνητικά επώδυνη κατάσταση.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε όταν ένα ψαροκόκαλο κολλήσει στο λαιμό σας;

1

Σας προτείνουμε να παραμείνετε ήρεμοι και να διορθώσετε τη κατάσταση, αντί να πανικοβληθείτε.

Βήξτε

Ο βήχας είναι συνήθως το πρώτο σας ένστικτό σας και το καλύτερο. Ο βήχας θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το κόκκαλο μέσα από το λαιμό σας. Μπορεί να χρειαστεί να βήξετε δυνατά για λίγα λεπτά για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πιείτε λίγο ελαιόλαδο

Αν ο βήχας δεν έχει αποτέλεσμα, ίσως να χρειαστεί να πιείτε λίγο ελαιόλαδο. Θα λειτουργήσει ως λιπαντικό και θα βοηθήσει να παρασυρθεί το κόκαλο από το λαιμό σας μέχρι στο στομάχι σας.

2

Πιείτε αλατόνερο

Πιείτε λίγο χλιαρό νερό με μια πρέζα αλάτι, αυτό θα βοηθήσει να αποσπαστεί το κόκκαλο, ώστε να το καταπιείτε.

Φάτε ένα γλύκισμα marshmellow

Μασήστε ένα marshmallow μεγάλου μεγέθους ώστε να είναι κολλώδες και αρκετά μικρό για να το καταπιείτε, και καταπιείτε ολόκληρη του μπουκιά. Η κολλητικότητα του marshmallow θα παρασύρει το ψαροκκόκαλο, ώστε να μπορείτε να το καταπιείτε με ασφάλεια.

Καταπιείτε ένα κομμάτι μπανάνα

Δαγκώστε ένα κομμάτι μπανάνα και κρατήστε το στο στόμα σας μέχρι να πάρει υγρό. Όταν γίνει αρκετά υγρό και μαλακό για να το καταπιείτε ολόκληρο, καταπιείτε το. Αυτό θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τη μέθοδο με το marshmallow.

3

Φάτε ένα κομμάτι ψωμί βουτηγμένο σε ζεστό νερό

Βουτήξτε ένα κομμάτι ψωμί σε ζεστό νερό ή γάλα. Κάντε το στρογγυλό και καταπιείτε το ολόκληρο. Το ψαροκόκκαλο θα κολλήσει στην υφή του ψωμιού και θα κατέβει στον οισοφάγο σας.

Πιείτε λίγο ξύδι

Αραιώστε λίγο ξύδι με νερό και πιείτε το για να προσπαθήσετε να αποσπάσετε το κόκκαλο. Μερικοί λένε ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει ακόμη και να διαλύσει το οστό.

Αναζητήστε ιατρική συμβουλή

4

Εάν έχετε δυσκολία στην αναπνοή ή σας προκαλεί μεγάλη δυσφορία, καλέστε ασθενοφόρο. Αν δεν είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά και πάλι δεν μπορείτε να αφαιρέστε το ψαροκόκκαλο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Credit: Shareably

Αφήστε το σχόλιο σας: