Τα λάθη που κάνετε με το αντιηλιακό - Τι πρέπει να προσέχετε - Fanpage

Τα λάθη που κάνετε με το αντιηλιακό – Τι πρέπει να προσέχετε

Το καλοκαίρι ήρθε και οι περισσότεροι ήδη έχουν κάνει το πρώτο τους μπάνιο.

Ένα από τα βασικά πράγματα μέσα στην τσάντα θαλάσσης, μετά την πετσέτα, είναι το αντιηλιακό.

Πλέον θεωρείται αδιανόητο να υπάρχουν άνθρωποι που εκτίθενται στον ήλιο χωρίς προστασία.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και αν βάζετε αντιηλιακό, υπάρχουν λάθη που ακόμα γίνονται και σας αφήνουν εκτεθειμένους. Ποια είναι αυτά;

1. Δεν βάζετε αρκετό
Απλώστε μια γενναία ποσότητα στο σώμα σας και μην ξεχάσετε το πρόσωπο. Το να βάλετε λιγότερο δεν σημαίνει πως θα καείτε από τον ήλιο, αλλά καλό θα ήταν να ενυδατώνετε το σώμα σας και να προστατεύετε το δέρμα σας.

2. Ξεχνάτε να βάλετε δεύτερη φορά
Το να απλώσετε μια φορά αντιηλιακό δεν είναι αρκετό. Ιδρώνοντας και κάνοντας μπάνιο, αυτό φεύγει. Μην βαριέστε και βάλτε ακόμα μία φορά.

3. Αγοράζετε λάθος δείκτη προστασίας
Όταν βγαίνετε για πρώτη φορά στον ήλιο, το λάδι με 0-10 δείκτη προστασίας δεν είναι και το καλύτερο. Προτιμήστε, αναλόγως με την επιδερμίδα σας, δείκτη 20 ή 30 και μετά απλώστε και το λάδι σας.

4. Δεν τρίβετε το σπρέι
Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν το σπρέι για ευκολία, θεωρώντας πως δεν χρειάζεται να το απλώσουν. Έτσι, αφήνουν μέρη του σώματός τους χωρίς προστασία.

5. Δεν βάζετε κάθε μέρα κι ας μην πάτε στην παραλία
Οι περισσότεροι νομίζουν, λανθασμένα, πως το αντιηλιακό είναι μόνο για τη θάλασσα. Κι όμως, ακόμα και στη δουλειά σας ο ήλιος περνάει από τα παράθυρα και καλό θα είναι να μη βάζετε το δέρμα σας σε κίνδυνο.

6. Ξεχνάτε μέρη του σώματος
Αναρωτηθείτε σε ποια μέρη του σώματός σας βάζετε αντιηλιακό. Χέρια, πόδια, πρόσωπο. Η πλειονότητα ξεχνάει να βάλει σε βασικά μέρη, όπως τα αυτιά, τα χείλη και το πέλμα. Ακόμα και τα μαλλιά χρειάζονται προστασία από τον ήλιο και τη θάλασσα.

[via]

Αφήστε το σχόλιο σας: