10 Συμπτώματα που δείχνουν Δυσλειτουργία στον Θυρεοειδή και ΔΕΝ Πρέπει να Αγνοήσετε! - Fanpage

10 Συμπτώματα που δείχνουν Δυσλειτουργία στον Θυρεοειδή και ΔΕΝ Πρέπει να Αγνοήσετε!

Ο θυρεοειδής δεν είναι ένα από τα πρώτα σημεία που εξετάζει κάποιος όταν έχει ένα πρόβλημα υγείας. Συνήθως η καρδιά, οι πνεύμονες, ο εγκέφαλος ή τα κόκαλα είναι τα πρώτα κομμάτια μας στα οποία επικεντρωνόμαστε όταν ψάχνουμε να βρούμε την αιτία μιας ασθένειας.

Αλλά ο θυρεοειδής έχει πολύ μεγάλη επιρροή σε όλο το σώμα, δημιουργώντας πολλών ειδών προβλήματα όταν δεν λειτουργεί σωστά.

Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας σε σχήματος πεταλούδας που βρίσκεται στην περιοχή του λαιμού. Η τριιωδοθυρονίνη και η θυροξίνη είναι οι δύο ορμόνες που παράγει και είναι πολύ σημαντικές στην ρύθμιση ολόκληρου του σώματος. Παίζουν σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό, τη θερμοκρασία του σώματος, ακόμα και στο ρυθμό της καρδιάς.

Ο υποθυρεοειδισμός είναι η αδυναμία του αδένα να παράγει αυτές τις ορμόνες και μπορεί να προκαλείται από πολλά πράγματα, όπως παρενέργειες από κάποια αγωγή, ακτινοθεραπεία και εγκυμοσύνη.

Δείτε μια λίστα από πιθανά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε: 

1. Κούραση

3

2. Δυσκοιλιότητα

4

3. Ευαισθησία στο κρύο

5

4. Αύξηση βάρους

6

5. Κατάθλιψη

7

6. Μυικοί πόνοι

8

7. Αραίωση των μαλλιών

9

8. Πόνοι στις αρθρώσεις

10

9. Διαταραχή της Μνήμης

11

10. Ξηροδερμία

12

Εάν έχετε παρατηρήσει κάποιο συνδυασμό αυτών των συμπτωμάτων, καλύτερα να επισκεφτείτε τον γιατρό σας άμεσα και να δείτε μήπως ευθύνεται ο θυρεοειδής.

Εσείς γνωρίζατε πόσο σημαντικός είναι αυτός ο αδένας;

Credit: remedydaily.com

Αφήστε το σχόλιο σας: