10 καθημερινές δουλειές που όλοι κάνουμε και καταστρέφουμε την μέση και την σπονδυλική μας στήλη χωρίς να το καταλαβαίνουμε - Fanpage

10 καθημερινές δουλειές που όλοι κάνουμε και καταστρέφουμε την μέση και την σπονδυλική μας στήλη χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Η σπονδυλική στήλη είναι το θεμέλιο του σώματός μας, στην κυριολεξία συγκρατεί τα πάντα στον οργανισμό μας. Είναι σημαντικό να παρακολουθούμε την κατάστασή της σε οποιαδήποτε ηλικία.

Συγκεντρώσαμε καθημερινές δραστηριότητες, που όπως αποδεικνύεται μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην σπονδυλική σας στήλη.

1. Πλύσιμο δοντιών

1

Όταν στεκόμαστε, το φορτίο στη σπονδυλική στήλη είναι κατά πολύ μεγαλύτερο σε σύγκριση με μια μεγάλη βόλτα. Αν πρέπει να στέκεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα κάθε μέρα, αναζητήστε τρόπους για να μειώσετε τις αρνητικές επιπτώσεις στην σπονδυλική σας στήλη.

Πώς να το αποφύγετε

Κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος των δοντιών είναι απαραίτητο να ακουμπάτε σε καθρέφτη ή σε ντουλάπι με το ελεύθερο χέρι σας.

2. Πλύσιμο πιάτων

2

Κατά το πλύσιμο των πιάτων συνήθως παραμένουμε σε ήμι-λυγισμένη στάση, επιβαρύνοντας την πλάτη.

Πώς να το αποφύγετε

Όταν πλένετε πιάτα, τοποθετήστε ένα σκαμνί κάτω από το ένα γόνατο ή ανεβείτε με τα γόνατα σε μια καρέκλα – αυτό θα μειώσει την πίεση.

3. Αλλαγή τροχού αυτοκινήτου

3

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να το αντιμετωπίσει κάθε οδηγός. Η πλάτη στη συνέχεια μπορεί να πονάει όλη μέρα.

Πώς να το αποφύγετε

Μην σκύβετε πάνω από τον τροχό, αλλά καθίστε δίπλα στον τροχό στο ίδιο επίπεδο με το φτερό και αλλάξτε το ελαστικό.

4. Μεταφορά από τα ψώνια του σούπερ μάρκετ

4

Ναι μεν οι πλαστικές σακούλες βλάπτουν το περιβάλλον, μπορούν όμως να σώσουν την σπονδυλική σας στήλη.

Πώς να το αποφύγετε

Κατ ‘αρχάς, να θυμάστε ότι θα πρέπει να σηκώνετε βάρη με λυγισμένα γόνατα. Το βάρος για τις γυναίκες δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 2 κιλά, ενώ για τους άντρες τα 5 κιλά. Να μεταφέρετε τα ψώνια και στα δύο χέρια.

5. Σφουγγάρισμα

5

Αν όχι καθημερινά, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, θα ασχοληθείτε με την καθαρότητα του σπιτιού και αναπόφευκτα θα τραυματίσετε τη σπονδυλική στήλη με το συνεχές σκύψιμο.

Πώς να το αποφύγετε

Μην πλένετε το πάτωμα με τα χέρια, σκύβοντας. Πάντα να χρησιμοποιείτε σφουγγαρίστρα.

6. Δέσιμο παπουτσιών

6

Οτιδήποτε κάνουμε σε λυγισμένη στάση, βλάπτει τους μεσοσπονδύλιους δίσκους μας. Μια απότομη κίνηση μπορεί να ασκήσει πίεση στην σπονδυλική στήλη.

Πώς να το αποφύγετε

Συνιστάται να δένετε τα παπούτσια σε καθιστή θέση, τραβώντας το πόδι που δένετε προς το μέρος σας.

7. Μεταφορά σακιδίου

7

Το σακίδιο, ένα δημοφιλές αξεσουάρ, δεν είναι μόνο για τους φοιτητές. Συχνά το γεμίζουμε με πολλά πράγματα και τέτοιο βάρος επηρεάζει την σπονδυλική στήλη.

Πώς να το αποφύγετε

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν δύο λουριά σε κάθε σακίδιο. Χρησιμοποιήστε και τα δύο για την εξισορρόπηση του φορτίου. Προτιμήστε ένα σακίδιο με φαρδιά και ενισχυμένα λουριά ώμου, έτσι να απορροφήσουν και θα μειώσουν σημαντικά το φορτίο στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη.

8. Σηκώνουμε μεγάλα βάρη από ψηλά

8

Όταν σηκώνουμε κάποιο βάρος από ψηλά, η σπονδυλική στήλη μας τεντώνεται με δυνητικές συνέπειες.

Πώς να το αποφύγετε

Αν χρειαστεί να σηκώσει κάτι βαρύ από ψηλά, χρησιμοποιήστε ένα σκαμνί ή μια καρέκλα για να μειωθεί η ένταση στην σπονδυλική στήλη. Στην ιδανική περίπτωση, το βάρος θα πρέπει να είναι στο ύψος του στήθους.

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: