10 στάσεις γιόγκα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε το λίπος της κοιλιάς εύκολα και γρήγορα - Fanpage

10 στάσεις γιόγκα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε το λίπος της κοιλιάς εύκολα και γρήγορα

Οι περισσότεροι άνθρωποι δίνουν μάχη με το να κάψουν το λίπος της κοιλιάς. Η γιόγκα είναι μια αποτελεσματική μορφή άσκησης, δεδομένου ότι ηρεμεί το μυαλό, χαλαρώνει το σώμα και σφίγγει τους μυς.

Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω ασκήσεις γιόγκα, που θα σας βοηθήσουν να χάσετε το λίπος της κοιλιάς.

1. Kumbhakasana

Αυτή η στάση, στοχεύει στην πλάτη, το στήθος, τους ώμους, τους γλουτούς και την κοιλιακή περιοχή.

1

Οδηγίες:

Πάρτε μια θέση όμοια με όταν πάτε να κάνετε push-ups, με τα χέρια να εκτείνονται κάτω από τα γόνατα και τα χέρια κάτω από τους ώμους και τους βραχίονες. Εισπνεύστε κοιτάζοντας μπροστά και κρατήστε τα χέρια σε ευθεία καθώς νιώθετε τους κοιλιακούς σας μυς να σας τραβάνε.

Κρατήστε για 15-30 δευτερόλεπτα, αφήστε τα γόνατα ελεύθερα και επαναλάβετε 5 φορές με διαλείμματα των 15 δευτερολέπτων.

2. Naukasana

Αυτή η στάση στοχεύει στους μύες της πλάτης και των ποδιών και εξαλείφει το λίπος στη μέση.

2

Οδηγίες:

Ενώ κάθεστε με τον ποπό, με τα χέρια στα πλάγια και τα πόδια απλωμένα, εισπνέετε καθώς ανεβάζετε τα πόδια και τεντώνετε τα πόδια και τα δάχτυλα. Θα πρέπει κανονικά να σχηματίσετε γωνία 45 μοιρών και να κρατήσετε για 15 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, ξεκουραστείτε για 15 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε 5 ακόμη φορές.

3. Pavanamukthasan

Αυτή η στάση, ανακουφίζει τον πόνο της κάτω πλάτης και σφίγγει το στήθος και τους γοφούς. Ενισχύει επίσης το μεταβολισμό και προάγει τα υγιή επίπεδα pH.

3

Οδηγίες:

Ξαπλωμένοι με τα χέρια στο πλάι, τα πόδια απλωμένα και τις φτέρνες να αγγίζουν η μια την άλλη, εισπνεύστε και λυγίστε τα γόνατα καθώς τα μετακινείτε προς το στήθος.

Κρατήστε τα γόνατα πιο κοντά στο σώμα, σφίξτε τους μηρούς και μείνετε έτσι για 60-90 δευτερόλεπτα για να ασκήσετε πίεση στους κοιλιακούς σας μύες. Εκπνεύστε και αφήστε τα γόνατα και επαναλάβετε 5 φορές με διαλείμματα των 15 δευτερολέπτων.

4. Dhanurasana

Ενδυναμώνει τον πυρήνα και σφίγγει τους κοιλιακούς, ενώ τεντώνει ολόκληρο το σώμα και βοηθά στην πέψη.

4

Οδηγίες:

Ξαπλώστε με το στομάχι, με τα χέρια στα πλάγια και τα πόδια τεντωμένα. Λυγίστε τα γόνατα προς τα πάνω και με τα χέρια προς τα πίσω κρατήσετε τους αστραγάλους ή τα πόδια σας. Συνεχίστε για 15-30 δευτερόλεπτα ενώ αναπνέετε κανονικά. Στη συνέχεια εκπνεύστε και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Ξεκουραστείτε για 15 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε 5 φορές.

5. Virabhadrasana 1

Τεντώνει τους μηρούς, τους γλουτούς και τον πυρήνα, μειώνει το λίπος της κοιλιάς και χαλαρώνει το σώμα και το μυαλό.

5

Οδηγίες:
Σε όρθια θέση, με τα πόδια να ενώνονται και τα χέρια προς τα πλάγια, επεκτείνετε το δεξί σας πόδι προς τα εμπρός και το αριστερό πόδι προς τα πίσω.

Στη συνέχεια, γυρίστε το μεσαίο τμήμα λίγο για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε το λυγισμένο δεξί γόνατο. Γυρίστε λίγο το αριστερό πόδι, εκπνεύστε και σηκώστε το σώμα από τα γόνατα.

Στη συνέχεια, τεντώστε τα χέρια προς τα πάνω καθώς λυγίζετε την πλάτη για να δημιουργήσετε μια ελαφριά αψίδα και κρατήστε για 15-30 δευτερόλεπτα ενώ αναπνέετε κανονικά. Στη συνέχεια, εκπνεύστε για να σπάσετε σιγά-σιγά τη στάση, και ισιώστε το δεξί σας γόνατο.
Κυλίστε το δεξί πόδι και επιστρέψτε το στην αρχική του θέση. Επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

6. Virabhadrasana 2

Αυτή γίνεται καλύτερα συνδιαστικά με την προηγούμενη. Παρέχει επίσης παρόμοια αποτελέσματα.

6

Οδηγίες:

Θα πρέπει να κάνετε τα ίδια βήματα όπως και παραπάνω, αλλά αυτή τη φορά επεκτείνετε τα χέρια σας προς τα έξω, αντί να τα σηκώσετε πάνω από το κεφάλι. Στη συνέχεια, γυρίστε το κεφάλι για να αντιμετωπίσετε το δεξί πόδι και στη συνέχεια, επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

7. Bhujang asana

Αυτή, ενδυναμώνει τη σπονδυλική στήλη και το άνω μέρος του σώματος. Πρέπει να την αποφύγετε σε περίπτωση εγκυμοσύνης, τραυματισμού της πλάτης και κήλης.

Yoga - Cobra Pose. Female Muscles - Side View

Οδηγίες:

Ξαπλώστε με το στομάχι. Με τα χέρια σας κάτω από τους ώμους, τα πόδια μακριά από το σώμα και με το πηγούνι και τα δάχτυλα των ποδιών να αγγίζουν το δάπεδο, εισπνεύστε βαθιά και δώστε μια ώθηση το στήθος σας προς τα πάνω. Κρατήστε για 15-30 δευτερόλεπτα και εκπνεύστε αργά. Κάντε ένα διάλειμμα 15 δευτερολέπτων και επαναλάβετε άλλες 5 φορές.

8. Uthkatasana

Τραβάει τους κοιλιακούς, ενισχύει τη σπονδυλική στήλη και υποστηρίζει τους γοφούς και τους μηρούς. Θα πρέπει να την αποφύγετε σε περίπτωση τραυματισμού στο πίσω μέρος ή στο γόνατο, αϋπνίας ή χρόνιων πονοκεφάλων.

8

Οδηγίες:

Σταθείτε, με τα χέρια μπροστά σας. Λυγίστε τα γόνατα και σηκώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι. Λυγίστε τον κορμό προς τα μέσα, αναπνεύστε κανονικά και κρατήστε όσο περισσότερο μπορείτε.

9. Naukasana

Αυτή η στάση στοχεύει στα πόδια, την κοιλιά, την πλάτη και τους ώμους.

9

Οδηγίες:

Ξαπλωμένοι, με τα χέρια στα πλάγια και τα πόδια απλωμένα, εισπνεύστε και ανυψώστε το στήθος προς τα πάνω και τα πόδια από το πάτωμα. Κρατήστε το σώμα ευθυγραμμισμένο κοιτώντας προς τα εμπρός και κρατήστε το για 15 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 5 φορές με 15 δευτερόλεπτα διάλειμμα.

10. Setubandhasana

Απελευθερώνει τους άκαμπτους μύες, ενισχύει τους γοφούς και τη σπονδυλική στήλη και συσφίγγει τους κοιλιακούς. Βοηθά επίσης στην πέψη, ρυθμίζει την υψηλή αρτηριακή πίεση και περιορίζει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

10

Οδηγίες:

Ενώ είστε ξαπλωμένοι με την πλάτη, εκπνεύτε καθώς σπρώχνετε το πάτωμα με τα πόδια σας και ανεβάστε το σώμα έτσι ώστε οι γλουτοί και η πλάτη να είναι εκτός δαπέδου, αλλά ο λαιμός να παραμένει κάτω. Για να υποστηρίξετε το σώμα σας, σπρώξτε με τα χέρια το πάτωμα και κρατήστε όσο μπορείτε.

Credit: Healthy-food-house

Αφήστε το σχόλιο σας: