10 Τραγικά λάθη που όλες κάνουμε όταν αγοράζουμε καλοκαιρινά παπούτσια με αποτέλεσμα να φαίνονται άσχημα τα πόδια μας - Fanpage

10 Τραγικά λάθη που όλες κάνουμε όταν αγοράζουμε καλοκαιρινά παπούτσια με αποτέλεσμα να φαίνονται άσχημα τα πόδια μας

Τα καταστήματα μας προσφέρουν αφθονία σε καλοκαιρινά παπούτσια. Η επιλογή των παπουτσιών έχει να κάνει με το προσωπικό γούστο: τόσο στη μορφή και το χρώμα, αλλά και την τιμή. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, προσπαθώντας να φαίνονται όμορφα, πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου την άνεση και την υγεία των ποδιών μας.

Αποφασίσαμε να διευκολύνουμε την αναζήτησή σας και να δείξουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη στην επιλογή των καλοκαιρινών υποδημάτων.

10. Η σόλα είναι πολύ στενή

1

Παπούτσια στα οποία το πόδι είναι ευρύτερο από το ίδιο το παπούτσι, φαίνονται αντιαισθητικά. Επιπλέον, η κατάσταση αυτή συμβάλλει στην παραμόρφωση των αρθρώσεων του ποδιού και μπορεί να προκληθεί παραμόρφωση οστού σε κάποιο δάχτυλο. Τα στενά παπούτσια συχνά προκαλούν την ανώμαλη ανάπτυξη των νυχιών, καθώς και ερεθίζουν το δέρμα, γεγονός που οδηγεί στο σχηματισμό των κάλων.

9. Η μη σωστή στήριξη της καμάρας

2

Το πόδι κατά την λύγιση και το πάτημα δεν στηρίζεται καλά από τον πάτο του παπουτσιού και βασίζεται μόνο στα ακραία σημεία: κάτω από τη φτέρνα και κάτω από το μπροστινό μέρος του πέλματος. Όταν φοράμε τέτοια παπούτσια, η κυκλοφορία του αίματος μειώνεται, δημιουργούνται κάλοι και προκαλείται εφίδρωση και πόνοι στα πόδια.

8. Το παπούτσι είναι μεγαλύτερο από το πόδι

3

Υπερβολικά μακριά εξωτερική σόλα συμβαίνει συνήθως στις σαγιονάρες ή τα σανδάλια. Σε τέτοια παπούτσια υπάρχει μεγάλη απόσταση από την άκρη των δακτύλων μέχρι στην άκρη του παπουτσιού. Κανονικά, αυτή η απόσταση θα πρέπει να είναι όχι μεγαλύτερη από ένα εκατοστό. Έτσι το περπάτημα γίνεται πολύ άβολο και επικίνδυνο, προκαλεί τραυματισμό στους ιστούς και τις αρθρώσεις. Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος να σκοντάψετε, ειδικά στις σκάλες.

7. Η σόλα είναι πολύ μικρή

4

Σε τέτοια περίπτωση, τα δάχτυλα των ποδιών προεξέχουν και σφίγγουν την άκρη του παπουτσιού για να μη φύγει ολόκληρο το πόδι. Ταυτόχρονα, όλοι οι μύες των δακτύλων είναι τεντωμένοι, το βάρος στο πόδι δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο. Υπάρχει ο κίνδυνος να στραμπουλήξετε το πόδι και τραυματιστείτε σοβαρά.

6. Τα παπούτσια πέφτουν πολύ χαλαρά στο πόδι

5

Αν το παπούτσι κάθεται πολύ χαλαρά στο πόδι, αυτό σημαίνει ότι στηρίζεται κυρίως στα δάχτυλα των ποδιών. Έτσι οι μυς των ποδιών επιβαρύνονται και μπορεί να αναπτυχθεί άσχημο συρτό βάδισμα. Επιπλέον, ως αποτέλεσμα μπορεί να παραμορφωθούν τα δάχτυλα και οι αρθρώσεις, να σχηματιστούν κάλοι και να εμφανιστούν πόνοι στα γόνατα.

5. Τα υποδήματα είναι μεγαλύτερο μέγεθος

6

Όταν φοράμε παπούτσια που μας είναι μεγάλα, κατά το σήκωμα του ποδιού, ασκείται ένταση για να κρατηθεί το παπούτσι στη θέση του. Σε μια τέτοια κατάσταση, είναι εύκολο να σκοντάψουμε. Από τέτοια παπούτσια είναι πολύ εύκολο να αποκτήσουμε κάλους.

4. Υποδήματα κατασκευασμένα από μη φυσικά υλικά

7

Το καλοκαίρι ειδικά θα πρέπει να επιλέξετε παπούτσια από φυσικά υλικά: δέρμα, υφάσμα. Παπούτσια από τεχνητό δέρμα μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία: κάτω από τις υψηλές θερμοκρασίες, τα χημικά συστατικά των υλικών μπορεί να αρχίσουν να αλληλεπιδρούν με το δέρμα των ποδιών. Επιπλέον, αυτά τα παπούτσια δεν επιτρέπουν να αερίζονται τα πόδια. Όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε μυκητιάσεις ή εξανθήματα.

3. Κλειστά παπούτσια από βερνίκι

8

Σε συνθήκες καύσωνα δεν πρέπει να φοράτε κλειστά παπούτσια από βερνίκι, καθώς δεν επιτρέπουν να τα διαπερνάει η υγρασία και ο αέρας. Επιπλέον, είναι επιρρεπή να σπάσουν κατά τις αλλαγές της θερμοκρασίας (αποκτούν ρωγμές όταν η θερμοκρασία μειώνεται στους -10 και ανεβαίνει πάνω από τους +25 C °).

2. Κλειστά παπούτσια σε γυμνά πόδια

9

Το καλοκαίρι τα κλειστά παπούτσια, όπως τα μοκασίνια, δεν θα πρέπει να φοριούνται σε γυμνά πόδια. Έτσι τα πόδια ιδρώνουν πολύ, και το δέρμα στις φτέρνες σκληραίνει. Εάν οι κάλτσες είναι πολύ ζεστές, χρησιμοποιήστε ειδικούς πάτους, οι οποίοι δεν είναι ορατοί. Είναι τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

1. Ίσια παπούτσια

10

Τα ίσια παπούτσια μπορούν να βλάψουν την υγεία των ποδιών αν φοριούνται πάνω από 1-2 ώρες την ημέρα, καθώς η εξωτερική σόλα δεν είναι σε θέση να απορροφήσει τους κραδασμούς της φτέρνας και κατά συνέπεια η σπονδυλική στήλη μπορεί να μικροτραυματιστεί.

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: