11 Σημάδια στο πρόσωπο που σας προειδοποιούν για κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα υγείας και δεν πρέπει να αγνοήσετε - Fanpage

11 Σημάδια στο πρόσωπο που σας προειδοποιούν για κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα υγείας και δεν πρέπει να αγνοήσετε

Πολλοί άνθρωποι που κοιτάζονται καθημερινά στον καθρέφτη τους, ενοχλούνται από τα σπυράκια, τις ρυτίδες και τις σακούλες που αντικρίζουν κάτω από τα μάτια τους. Αλλά αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν, είναι ότι πολλές από τις αλλαγές στο πρόσωπο, μπορεί να είναι σημάδια κάποιας σοβαρής ασθένειας. Κοιτάξτε προσεκτικά το πρόσωπό σας και ανακαλύψτε αν είστε τόσο υγιής, όσο νομίζετε ότι είστε…

1. Μέτωπο

Μήπως το δέρμα στο μέτωπό σας είναι σφιχτό, χλωμό ή κόκκινο; Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο μεταβολισμός σας δεν λειτουργεί σωστά. Το μέτωπο δείχνει προβλήματα με το ήπαρ, το οποίο είναι υπεύθυνο για την απαλλαγή από τοξίνες στο σώμα μας. Θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σημάδι, ότι η χοληδόχος κύστη μας δεν λειτουργεί σωστά.

1

2. Κρόταφοι

Εάν οι κρόταφοί σας είναι κόκκινοι ή πρησμένοι, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα νεφρά σας είναι υπερφορτωμένα. Αυτά τα είδη δερματικών προβλημάτων προκύπτουν όταν οι τοξίνες συσσωρεύονται στο σώμα, αλλά μπορούν επίσης και να προκληθούν από την κατανάλωση πάρα πολλών επεξεργασμένων τροφών.

2

3. Άνω βλέφαρα

Εάν ο σπλήνας σας είναι υγιής, τα ανώτερα βλέφαρά σας και η περιοχή πάνω από αυτά θα φαίνονται λαμπερά και ξύπνια. Ο σπλήνας είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος με την αποθήκευση και την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων. Εάν τα άνω βλέφαρα εμφανίζονται πρησμένα, κόκκινα ή απλώς πολύ διαφορετικά από το συνηθισμένο, μπορεί να υποδηλώνει ότι ο σπλήνας σας δεν λειτουργεί σωστά και θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό.

3

4. Δακτύλιοι κάτω από τα μάτια

Μετά από μια κουραστική νύχτα και αρκετό ύπνο, πολλοί άνθρωποι ξυπνούν με σκοτεινά δαχτυλίδια κάτω από τα μάτια τους. Αν αυτά τα δαχτυλίδια δεν εξαφανιστούν όταν κάνετε επαρκή ύπνο, θα πρέπει να κοιτάξετε πιο προσεκτικά. Όταν τα δαχτυλίδια φαίνονται ωχρά ή γκρίζα, θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με τα νεφρά σας. Αν έχετε έντονες σακούλες κάτω από τα μάτια σας, θα μπορούσε να είναι σημάδι του άγχους. Η γενική έλλειψη διατροφής μπορεί επίσης να προκαλέσει δακτυλίους κάτω από τα μάτια.

Οι νέοι που έχουν «πόδι της χήνας» γύρω από τα μάτια τους, μπορεί να έχουν πρόβλημα με το συκώτι τους. Αυτό μπορεί επίσης να προκληθεί και από τα συνεχή αρνητικά συναισθήματα όπως είναι η θλίψη.

4

5. Άνω μάγουλα και ζυγωματικά

Οι άνθρωποι που υποφέρουν από γκρι αποχρωματισμό, διευρυμένους πόρους ή ατονία (απώλεια μυϊκής δύναμης) σε αυτήν την περιοχή μπορεί να έχουν προβλήματα με τους πνεύμονές τους. Αυτό συμβαίνει συχνά στους καπνιστές.

5

6. Κάτω μάγουλα

Ο αποχρωματισμός σε αυτά τα σημεία, υποδηλώνει ότι η διατροφή του ατόμου είναι υπερβολικά λιπαρή και ότι το στομάχι υφίσταται υπερβολική επεξεργασία. Αν αυτό συνοδεύεται από ατονία, θα μπορούσε να σημαίνει ότι το άτομο έχει προβλήματα με το μεταβολισμό του. Τα οίδημα και τα σπυράκια σ ‘αυτή την περιοχή, είναι ένα έντονο σημάδι ότι το άτομο έχει δυσανεξία σε ορισμένα τρόφιμα.

6

7. Άνω μύτη και ρουθούνια

Μια βαθιά πτυχή ή οίδημα στη γέφυρα της μύτης, μπορεί να υποδεικνύει διαταραγμένη λειτουργία του θυρεοειδούς. Το οίδημα γύρω από τα ρουθούνια, από την άλλη πλευρά, προκαλείται συχνά από τους διευρυμένους πνεύμονες, ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ των ασθενών με άσθμα. Η ερυθρότητα γύρω από τα ρουθούνια μπορεί να υποδηλώνει βρογχική λοίμωξη. Σε κάθε περίπτωση, αν παρατηρήσετε ότι η μύτη σας μοιάζει πολύ διαφορετική από πριν, θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι πνεύμονές σας δεν λειτουργούν σωστά.

8. Άκρη της μύτης

Κανείς δεν θέλει να έχει τη μύτη του Ρούντολφ. Στην πραγματικότητα, αυτό θα μπορούσε να υποδεικνύει ένα πρόβλημα με την καρδιά σας. Αν παρατηρήσετε ότι η μύτη σας είναι συνεχώς κόκκινη, επισκεφθείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό.

7

9. Η περιοχή μεταξύ του άνω χείλους και της μύτης

Το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε δερματικά προβλήματα και μικροσκοπικές ρυτίδες κάτω από τη μύτη. Το σωματικό στρες έχει επίσης επίδραση στα επίπεδα των ορμονών, γεγονός που μεταβάλλει το επίπεδο των οιστρογόνων και τη λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων. Αυτή η ορμονική ανισορροπία αντανακλάται στην εξωτερική μας εμφάνιση.

8

10. Χείλια

Τα χείλη δείχνουν εάν έχετε κάποιο πρόβλημα με το λεπτό σας έντερο. Οι φουσκάλες του έρπητα, οι πληγές και ο αποχρωματισμός είναι τα πρώτα σημάδια. Εάν το κάτω χείλος σας είναι πρησμένο, μπορεί να σημαίνει ότι τα έντερά σας δεν λειτουργούν σωστά. Εάν τα χείλη σας είναι ωχρά, μπορεί να υποδηλώνει κακή κυκλοφορία. Οι αλλαγές στα χείλη μπορεί επίσης να είναι σημάδια προβλημάτων με τη σπλήνα, τη χοληδόχο κύστη, το ήπαρ ή το παχύ έντερο.

11. Πηγούνι

Οι γυναίκες συχνά βγάζουν σπυράκια στο πηγούνι τους στο δεύτερο μισό του μηνιαίου τους κύκλου. Αυτό οφείλεται στη μεταβολή των ορμονικών επιπέδων. Αλλά οι ατέλειες και οι ρυτίδες εδώ, μπορούν επίσης να υποδηλώνουν ότι ορισμένα όργανα δεν λειτουργούν σωστά. Στους άνδρες, ένα επίμηκες πηγούνι μπορεί να είναι σημάδι ενός διευρυμένου προστάτη.

9

Όπως καταλαβαίνετε, το πρόσωπό σας μπορεί να σας πει πολλά για τη συνολική σας υγεία. Αξίζει να ρίχνετε μια καλή ματιά στο καθρέφτη σας κάθε πρωί!

Credit: HealthHacks

Αφήστε το σχόλιο σας: