12 Σημάδια που δείχνουν Πως δεν Πίνουμε Αρκετό Νερό... - Fanpage

12 Σημάδια που δείχνουν Πως δεν Πίνουμε Αρκετό Νερό…

Δεν υπάρχουν πολλά σ’αυτό τον κόσμο τόσο αναζωογονητικά όσο ένα μεγάλο, παγωμένο ποτήρι νερό. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι κάποιες φορές ένα απλό ποτήρι νερό μπορεί να είναι πιο ικανοποιητικό από μια κούπα καφέ ή ένα κουτάκι αναψυκτικού.

Παρ’όλα αυτά, πολλοί από εμάς δεν πίνουμε αρκετό νερό. Καταστρέφουμε το σώμα μας στερώντας του το πιο φυσικό πράγμα. Αν αναγνωρίζετε κάποιο από τα παρακάτω σημάδια, καλό θα ήταν να πιείτε αμέσως ένα ποτήρι νερό.

1. Το στόμα σας είναι στεγνό. Πιείτε καλύτερα ένα ποτήρι νερό, παρά κάποιο ρόφημα που να περιέχει ζάχαρη.

2. Το δέρμα σας είναι ξηρό. Το δέρμα μας πρέπει να είναι ενυδατωμένο για να λειτουργεί σωστά.

3. Διψάτε πολύ, παρ’όλο που ήπιατε νερό. Είναι ο τρόπος του σώματος σας για να σας πει ότι χρειάζεστε κι άλλο.

4. Τα μάτια σας είναι ξηρά. Η έλλειψη νερού επηρεάζει και τα μάτια, γι’αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, ειδικά αν φοράτε φακούς επαφής καθημερινά.

5. Έχετε πόνο στις αρθρώσεις. Είναι σημαντικό να είναι ενυδατωμένες σωστά, για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν απότομες κινήσεις.

6. Ο μυώδης ιστός σας μειώνεται σε μάζα. Οι μύες αποτελούνται από νερό, επομένως όσο λιγότερο νερό καταναλώνουμε, τόσο πιο μικρή μάζα θα έχουν.

7. Αρρωσταίνετε για μεγάλα διαστήματα. Το νερό βοηθά να απομακρύνουμε τις τοξίνες από τον οργανισμό. Αν δεν πίνετε αρκετό νερό, τότε το σώμα τραβάει νερό από άλλα όργανα οδηγώντας σε άλλα προβλήματα.

8. Νιώθετε εξαντλημένοι και νυστάζετε. Η έλλειψη νερού οδηγεί σε έλλειψη οξυγόνου και κατά συνέπεια νυστάζετε και κουράζεστε πιο εύκολα.

9. Έχετε σπασμούς λόγω πείνας. Όταν είμαστε αφυδατωμένοι, το σώμα μπορεί να νομίζει ότι πρέπει να φάμε. Αλλά είναι προτιμότερο να πιούμε λίγο νερό.

10. Έχετε προβλήματα με την πέψη. Χωρίς αρκετό νερό, η βλέννα του στομάχου μειώνεται και γίνεται λιγότερο ισχυρή, οδηγώντας σε πόνους και προβλήματα στην πέψη.

11. Γερνάτε πιο εύκολα. Όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο πολύ νερό χρειαζόμαστε. Αυτό είναι προφανές εξωτερικά, αλλά η έλλειψη νερού δημιουργεί προβλήματα και στο εσωτερικό του οργανισμού.

12. Φτάσατε μέχρι το τέλος του άρθρου. Για να το ανοίξατε, σημαίνει ότι πιστεύετε ότι δεν πίνετε αρκετό νερό. Βάλτε, λοιπόν, ένα ποτήρι και πιείτε το τώρα!

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: